М У Р А К О Л ПРОТЕКТ
КОЛАСТРА.
а) предпазва от заразяване
б) спомага за бързо овладяване и лечение на вирусната инфекция
в) елиминира вредните последици от вирусното заболяване
Муракол Протект е напълно безопасен продукт. Няма данни за странични реакции. Да се отчитат възможна нетолерантност спрямо съдържащата се лактоза и яйчен жълтък.
Муракол Протект се съхранява на прохладно място, като се избягва пряка слънчева светлина. Да се държи на място недостъпно за деца. Срокът на годност е 18 месеца.
Сертификат – ИС № 048/22.11.2016 г. за Авторски продукт –Иновация:
Метод за директно използване на яйчения жълтък за микрокапсулиране на биологично-активни добавки за пълноценно оползотворяване на техния полезен потенциал.
Таблица. Съдържание на основните компоненти на Муракол Протект Таблица – Калории Норми
Показател | % | К-во в 8 г дневен прием | % ПДП* |
Енергия kj/kcal | 1676/414 | 62/16 | 6.6 |
Мазнини | 19.2 | 1500 мг | 2.2 |
Наситени мастни киселини
Лецитин |
10.7
5 |
860 мг
400 мг |
◊
◊ |
Белтъци
Имуноглобулини Богати на пролин пептиди |
34.7
24.9 7.5 |
2800 мг
2000 мг 600 мг |
5.6
◊ ◊
|
Въглехидрати
Лактоза Фибри: Инулин |
34.2
22.3 5 |
2800 мг
1800мг 400мг |
0.8
◊ ◊ |
Витамин С | 7.5 | 600мг | 600 |
Витамин Д3
Витамин К2 |
≤ 0.01
≤ 0.01 |
25 мкг – 2000 МЕ
50 мкг |
500
50 |
Хондроитин сулфат | 2.5 | 200 мг | ◊ |
Мелатонин | ≤ 0.01 | 4 мг | ◊ |
Пробиотик | 2.5 | 1 Х 109 КФЕ** | ◊ |
БПП са най-важните компоненти на коластрата и на Муракол Протект. БПП функционират като сигнални пептиди, получени от активирани макрофаги и активирани Т-клетки, които контролират продукцията на всички цитокини. Тези естествено съдържащи се пептиди се намират навсякъде в тялото и са главните регулатори на синтеза на белтъците. БПП се означават също като инфо-пептиди, инфо-протеини, или прекурсори на цитокините.
БПП имат уникалната способност да модулират имунната система. Те усилват нивото на нейната активност при необходимост – инфекции и нараняване, и я намаляват когато предизвикателството е овладяно. Когато една инфекция е открита от имунните клетки-разузнавачи, химични сигнали излизат да мобилизират други клетки да дойдат на защита в борба срещу инфекцията. БПП са едни от първите сигнали които се появяват по това време. По-късно, когато инфекцията е овладяна, БПП отново са главните сигнали за нормализиране на имунния отговор.
Тимусните клетки – лимфоцити които се равиват в тимусната жлеза на врата – имат БПП рецептори на повърхността на мембраните. Тези лимфоцити се стимулират от БПП за да се диференцират и съзреят като хелперни Т-Клетки, които са част от възпалителния процес срещу инфекцията, или пък като супресорни Т-клетки, които инхибират възпалителния процес. БПП регулират диференциацията и съзряването на моноцитите и макрофагите, клетки които нормално се намират в кръвния поток и в съединителната тъкан които са въвлечени в възпалението.
БПП индуцират също и почиващите Б-лимфоцити -лимфоцитите, които се развиват в костния мозък., за да се диференцират и формират зрели Б-клетки. Б-клетките са единствените, които произвеждат имуноглобулини (антитела). БПП регулират продукцията на различни цитокини, които са сигнални молекули , които регулират имунния отговор. Те включват IL-6 (интерлевкин-6), IL-10, INFg (гама интерферон) и TNF-a (тумор некротичен фактор-алфа). Това е един от пътищата, по които БПП регулират възпалителния отговор на инфекцията. IL-6 и IL-10 са анти-възпалителни цитокини, но TNF-a е главният цитокин контролиращ цялостната каскада от цитокини. Гама-интерферонът е също възпалителен цитокин. Той е особено активен срещу вируси.
Възпалителният отговор представлява серия от събития, при които тялото мобилизира защитата си на мястото на инфекцията. БПП участват в мобилизацията и в контролирането на продукцията на имунни клетки. БПП стимулира продукцията на левкоцити, които са главния компонент на възпалителния отговор. БПП повишават пропускливостта на кръвоносните съдове в кожата и позволяват имунните клетки и антителата да навлезат в тъканта за да се борят с инфекцията. БПП стимулират натуралните клетки убийци, които са специализиран тип „ловци-убийци“ лимфоцити. Те са първите, които при инфекция убиват всичко, което не е идентифицирано като „свое“.
М У Р А К О Л ПРОТЕКТ
КОЛАСТРА.
а) предпазва от заразяване
б) спомага за бързо овладяване и лечение на вирусната инфекция
в) елиминира вредните последици от вирусното заболяване
Муракол Протект е напълно безопасен продукт. Няма данни за странични реакции. Да се отчитат възможна нетолерантност спрямо съдържащата се лактоза и яйчен жълтък.
Муракол Протект се съхранява на прохладно място, като се избягва пряка слънчева светлина. Да се държи на място недостъпно за деца. Срокът на годност е 18 месеца.
Сертификат – ИС № 048/22.11.2016 г. за Авторски продукт –Иновация:
Метод за директно използване на яйчения жълтък за микрокапсулиране на биологично-активни добавки за пълноценно оползотворяване на техния полезен потенциал.
Таблица. Съдържание на основните компоненти на Муракол Протект Таблица – Калории Норми
Показател | % | К-во в 8 г дневен прием | % ПДП* |
Енергия kj/kcal | 1676/414 | 62/16 | 6.6 |
Мазнини | 19.2 | 1500 мг | 2.2 |
Наситени мастни киселини
Лецитин |
10.7
5 |
860 мг
400 мг |
◊
◊ |
Белтъци
Имуноглобулини Богати на пролин пептиди |
34.7
24.9 7.5 |
2800 мг
2000 мг 600 мг |
5.6
◊ ◊
|
Въглехидрати
Лактоза Фибри: Инулин |
34.2
22.3 5 |
2800 мг
1800мг 400мг |
0.8
◊ ◊ |
Витамин С | 7.5 | 600мг | 600 |
Витамин Д3
Витамин К2 |
≤ 0.01
≤ 0.01 |
25 мкг – 2000 МЕ
50 мкг |
500
50 |
Хондроитин сулфат | 2.5 | 200 мг | ◊ |
Мелатонин | ≤ 0.01 | 4 мг | ◊ |
Пробиотик | 2.5 | 1 Х 109 КФЕ** | ◊ |
БПП са най-важните компоненти на коластрата и на Муракол Протект. БПП функционират като сигнални пептиди, получени от активирани макрофаги и активирани Т-клетки, които контролират продукцията на всички цитокини. Тези естествено съдържащи се пептиди се намират навсякъде в тялото и са главните регулатори на синтеза на белтъците. БПП се означават също като инфо-пептиди, инфо-протеини, или прекурсори на цитокините.
БПП имат уникалната способност да модулират имунната система. Те усилват нивото на нейната активност при необходимост – инфекции и нараняване, и я намаляват когато предизвикателството е овладяно. Когато една инфекция е открита от имунните клетки-разузнавачи, химични сигнали излизат да мобилизират други клетки да дойдат на защита в борба срещу инфекцията. БПП са едни от първите сигнали които се появяват по това време. По-късно, когато инфекцията е овладяна, БПП отново са главните сигнали за нормализиране на имунния отговор.
Тимусните клетки – лимфоцити които се равиват в тимусната жлеза на врата – имат БПП рецептори на повърхността на мембраните. Тези лимфоцити се стимулират от БПП за да се диференцират и съзреят като хелперни Т-Клетки, които са част от възпалителния процес срещу инфекцията, или пък като супресорни Т-клетки, които инхибират възпалителния процес. БПП регулират диференциацията и съзряването на моноцитите и макрофагите, клетки които нормално се намират в кръвния поток и в съединителната тъкан които са въвлечени в възпалението.
БПП индуцират също и почиващите Б-лимфоцити -лимфоцитите, които се развиват в костния мозък., за да се диференцират и формират зрели Б-клетки. Б-клетките са единствените, които произвеждат имуноглобулини (антитела). БПП регулират продукцията на различни цитокини, които са сигнални молекули , които регулират имунния отговор. Те включват IL-6 (интерлевкин-6), IL-10, INFg (гама интерферон) и TNF-a (тумор некротичен фактор-алфа). Това е един от пътищата, по които БПП регулират възпалителния отговор на инфекцията. IL-6 и IL-10 са анти-възпалителни цитокини, но TNF-a е главният цитокин контролиращ цялостната каскада от цитокини. Гама-интерферонът е също възпалителен цитокин. Той е особено активен срещу вируси.
Възпалителният отговор представлява серия от събития, при които тялото мобилизира защитата си на мястото на инфекцията. БПП участват в мобилизацията и в контролирането на продукцията на имунни клетки. БПП стимулира продукцията на левкоцити, които са главния компонент на възпалителния отговор. БПП повишават пропускливостта на кръвоносните съдове в кожата и позволяват имунните клетки и антителата да навлезат в тъканта за да се борят с инфекцията. БПП стимулират натуралните клетки убийци, които са специализиран тип „ловци-убийци“ лимфоцити. Те са първите, които при инфекция убиват всичко, което не е идентифицирано като „свое“.
Условия и методи за доставка | |||
Доставка | Безплатна | Платена | Такса |
До офис на Спиди | над 50.00 лв | под 50.00 лв | 3.00 лв |
До адрес | над 75.00 лв | под 75.00 лв | 5.00 лв |
Срок на доставка:
Обичайния срок за доставка е до 3 работни дни. Повечето поръчки се доставят до 24 часа. В скучай, че данните не са пълни или при нужда от уточнение, ние се свързваме по имейл или телефонно обаждане, за да уточним и изпратим възможно най-бързо пратката.
Събота и неделя се тълкуват като почивен ден! Поръчки подадени в петък след 14:00 часа до понеделник до 14:00 часа ще бъдат изпратени между 1-3 работни дни.
Условия и методи за доставка | |||
Доставка | Безплатна | Платена | Такса |
До офис на Спиди | над 50.00 лв | под 50.00 лв | 3.00 лв |
До адрес със Спиди | над 75.00 лв | под 75.00 лв | 5.00 лв |
Доставка между 1-3 работни дни |
Минимална стойност за поръчка:
1. Минималната стойност на поръчка е 18.00 лв с ДДС, без стойността за доставка (ако има такава).
Без потвърждение на поръчката:
1. В случай, че сте попълнили всички Ваши данни и данните за доставка и не сте оставили съобщение с което желаете да се свържем с Вас изрично, то Вашата поръчка ще бъде изпратена по най-бързия начин без да има нужда да се свързваме с Вас.
2. Поръчки платени с дебитна или кредитна карта и с акуратно попълнени данни за доставка, могат да се изпращат мигновено, без необходимост от потвърждение.
Потвърждение на поръчката:
1. След постъпване на поръчка в нашата система, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение, при нужда от допълнителни пояснения, липсващи данни или друг казус.
2. Всяка следваща поръчка ще се изпраща без необходимост от потвърждение за улеснение на Клиента, освен в случаите когато има нужда от уточнение или желание от страна на клиента да се свържем с него преди доставката.
Плащане:
Поръчаните продукти могат да бъдат заплатени по следните начини:
1. Наложен платеж - заплаща се на куриера или в офиса на съответната куриерска фирма при получаване на поръчката. В този случай може да се заплати в брой или с карта.
2. Онлайн плащане през Борика - имаме интегрирана система с модула на Борика, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.
3. Онлайн плащане през MyPos - имаме интегрирана система с модула на MyPos, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.
4. Онлайн плащане през PayPal - имаме интегрирана система с модула на PayPal, както и защитена връзка на с сайта SSL Сертификат
5. Отложено плащане чрез TBI BANK - имаме интегрирана система с модула на TBI, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване
6. Отложено плащане чрез NEWPAY - имаме интегрирана система с модула на NEWPAY, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване
HACCP - АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ HACCP Безопасността на храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? • HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Критичните точки са точки от технологичния цикъл на храните, в които има вероятност да се появят биологични, химически и физически опасности, които да окажат негативно въздействие на храните и човешкия организъм. Критичните точки за контрол трябва да се управляват, с цел задържане нивото на опасността, нейното намаляване или елиминиране. • HACCP е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата има изключително превантивен характер, свързан с предотвратяване на рисковете от замърсяване на храните и намаляване вероятността от тяхната поява. • В основата на изискванията на HACCP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. • Успешното приложение и внедряване на НАССР система е в тясна зависимост от добре специфицирани, документирани и напълно функциониращи програми за хигиена на храната, основани на изискванията на Codex Alimentarius. • Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първичното производство (на плодове, зеленчуци, животни и други за човешка консумация), през производство, транспортиране, съхранение, дистрибутиране, търговия, опаковане и преопаковане, сервиране, до крайната консумацията на храната от човека. Следователно HACCP системите са приложим за всички звена от хранителната верига, както и такива които произвеждат опаковки за хранителни продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне на всички потенциалните опасности, свързани с отделните етапи на технологичната преработка на храните, анализ на опасностите и оценка на риска от тях, обсъждане на контролни мерки. 2. Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point) Определяне на точките, в които вероятността от поява на опасност, оказваща влияние на човешкия организъм, изисква допълнителна намеса за предотвратяване на риска, свеждане до минимум или елиминиране на вероятността от появата на опасност. 3. Определяне на критична граница и въвеждането й Критичната граница е прагова стойност на критерий, която разделя приемливата от неприемливата стойност на дадена опасност. Определената критична граница за даден периметър трябва да бъде спазвана, за да е сигурно, че CCP е под контрол. 4. Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват. 5. Установяване на корективни действия /мерки/ Корективни действия се предприемат, когато мониторингът показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия. 6. Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и откриване на евентуални недостатъци, на база данните от контрола на идентифицираните контролни и критични точки. 7. Въвеждане на документация Документация включва всички процедури и записи, подходящи за прилагането Принципите и предварителните стъпки за изграждане на НАССР система, описани в Кодекс Алиментариус (Codex Alimentarius) са в основата на всички останали стандарти свързани с безопасността на храните: ISO 22000 , IFS Food , IFS Logistics, IFS Broker, BRC (Global standard for food safety). HACCP - Анализ на опасностите и контрол на критичните контролни точки
Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях: