Социални Мрежи
Каталог

Бял трън за здрав черен дроб. Без химическа екстракция!

26 декември 2022
Бял трън за здрав черен дроб. Без химическа екстракция!

Какво представлява белия трън?

Белият трън (Silybum marianum), семейство Сложноцветни е лечебно растение, широко разпространено в почти цяла Южна Европа и използвано с терапевтична цел от над 2000 години, за лечение на черния дроб, жлъчката, далака и целият организъм.
Основното действие на семената на Белия Трън върху черния дроб се дължи на съдържащата се в него смес от флавонолигнани, известни под общото име "силимарин" - мощен био анти-оксидант с особено изразен ефект върху черният дроб.
Семената са освен това богат източник на полезни протеини, мазнини и фибри.

 

 

Какво представлява ХЕПАВИВ?
ХЕПАВИВ е изцяло натурален продукт с благоприятен ефект както за дейността на черния дроб, така и за целия метаболизъм.

Какво съдържа ХЕПАВИВ?
Препоръчителната дневна доза от 8,5 грама (3 мерителни лъжички) ХЕПАВИВ съдържа единствено смлени, частично обезмаслени биосертифицирани семена на Silybum marianum (Бял Трън). Това количество от препарата съдържа препоръчителната профилактична дневна доза от 250 mg силимарин. Силимаринът представлява смес от флавонолигнани (силибинин, силикристин и силидианин). Лабораторният контрол на всяка партида ХЕПАВИВ гарантира качеството и количеството на активните вещества във всяка опаковка.

Защо ХЕПАВИВ е различен от другите силимарин съдържащи препарати?
ХЕПАВИВ се отличава съществено от другите препарати по качеството на използваната суровина, и по начина на преработката ѝ. Механичната преработка, на която подлагаме биосертифицираните семена от Бял Трън, за да направим приема им лесен и ефективен не променя по никакъв начин техния химичен състав. 
При производството на Хепавив не се прилага процесът екстракция и свързаните с него агресивни органични разтворители (практически всички други препарати съдържащи силимарин са екстракти). Това ни дава възможност да предложим на нашите клиенти продукт с изцяло съхранена натурална биологична активност.

 

ФАКТИ: Лаборатиорни тестове.

Тук виждате актуални резултати от лабораторни тестове на нашия продукт ХЕПАВИВ.
Ето и тълкуванието на лабораторните данни:
Крайният продукт е богат източник на силимарин - 3.05g/100g. Общото съдържание на полифеноли в него е 2796.4 mg/100g, като тяхната антиоксидантна активност, измерена по методите ORAC и HORAC е 1425.8 µmolTE/g и 192.6 µmol GAE/g съответно. Продуктът е много богат на протеини - 20.5 g/100g, съдържа също така 10.8 g/100g масло, естествен източник на Витамин Е.
На основание на цитираните резултати от изследванията на нашия продукт, можем да заявим, че той e богат източник на полезни протеини, мазнини и фибри. Сериозното количество съдържащ се в него силимарин го прави подходяща хранителна добавка с предпазващо и възстановяващо действие най-вече върху черния дроб.

 

 

Какъв е механизмът на действие на ХЕПАВИВ?
Известен факт е, че силимаринът неутрализира свободните радикали в организма. Този антиоксидантен ефект води до прекъсване на процеса на прекисното окисление на липидите и предотвратява разрушаването на клетъчните структури. Силимаринът понижава производство на супероксидни радикали и азотни оксиди в клетките и в същото време повишава производството на глутатион в черния дроб. Глутатионът е съществен елемент от процесът на детоксикация, извършван от чернодробните клетки. Именно в черния дроб токсичните вещества се разграждат и преработват в нетоксични водоразтворими продукти, които се изхвърлят от клетките и в последствие се елиминират от организма през бъбреците.
Силимаринът стимулира функциите на клетъчната мембрана: инхибира навлизането на токсини и блокира прицелните места на токсините чрез промяна на мембраната на чернодробните клетки (хепатоцити). Описаният механизъм обяснява предпазващия и възстановяващ черния дроб ефект на нашия препарат.

Как ХЕПАВИВ ускорява регенерацията на чернодробните клетки?
Регенеративният ефект на ХЕПАВИВ върху чернодробните клетки (хепатоцити) се дължи на стимулирането на биосинтезата на структурните и функционалните белтъци. Силимаринът стимулира специфичен ензим (РНК полимеразата I) в ядрата на хепатоцитите, води до увеличаване на рибозомалния синтез на белтъчини и регенеративните възможности на черния дроб. Този механизъм на действие има голямо значение и при отравяне с гъба аманита (зелена мухоморка), защото отравянето с нея блокира именно този ензим в клетъчното ядро.

Какви други благоприятни ефекти има ХЕПАВИВ?
ХЕПАВИВ повлиява благоприятно състава на жлъч ния сок и има жлъчегонен ефект. Показва противовъзпалителен ефект чрез инхибиране на възпалителни медиатори. Оказва и протективен ефект върху бъбречните клетки.

В какви случаи трябва да приемаме ХЕПАВИВ?
ХЕПАВИВ има благоприятен ефект при увреждания на черния дроб и жлъчката при:
- стеатозафиброза и цироза на черния дроб
- хронични възпаления на черния дроб (хронични хепатити)
- токсични и метаболитни увреждания на черния дроб (алкохол и лекарства, лъчеви увреждания и др.), например при продължителен прием на лекарства, които нарушават функциите на черния дроб
- дисфункция на жлъчния мехур (дискинезия на жлъчните пътища), холелитиаза, хроничен холецистит и др. 
- възстановяване след хранително отравяне, например отравяне с гъба amanita phalloida (Зелена Мухоморка)
- лошо храносмилане (диспептични оплаквания), безапетитие и др.

 

Как да приемаме ХЕПАВИВ?
Препоръчителната доза е 3 равни мерителни лъжички (лъжичката е вътре в опаковката), добре разбъркани в кисело мляко или друга подобна по консистенция студена храна. ХЕПАВИВ може да се комбинира с други хепатопротективни средства.

Кога да очакваме ефекта?
Ефектът не настъпва веднага, изисква време и натрупаване. Според научния и клиничен опит, подобрението се проявява след 6 до 12 седмици.

Колко време трябва да продължи приема?
Приемът трябва да продължи няколко месеца. При нужда курсът може да се повтори.

Има ли нежелани ефекти?
ХЕПАВИВ е природен продукт и е практически безвреден. Много рядко може да се прояви лек слабителен ефект. Няма противопоказания и има много добра поносимост дори при продължителна употреба.

 

Продуктът е произведен в България, от отгледани в България био сертифицирани семена на Бял Трън в съответствие с изискванията на Българска Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ) / Bulgarian Food Safety Agency (BFSA).

Да се съхранява на сухо и недостъпно за деца място, при стайна температура. ХЕПАВИВ е хранителна добавка.

Вижте продукта и поръчайте още днес!

Сподели: