Социални Мрежи
Каталог

Дефицитът на селен повишава риска от остеоартрит

1 май 2022
Дефицитът на селен повишава риска от остеоартрит
Това изследване е проведено в Университета на Северна Каролина в Центъра за артрит на Чапъл Хил Търстън. Изследователите са изследвали коленете на 940 участници, записани в проекта за остеоартрит на окръг Джонстън (Северна Каролина).
 
Интересното е, че учените открили, че за всяка допълнителна десета от част на милион селен в телата на доброволците е имало 15 до 20 процента намаление на риска от остеоартрит на коляното. Хората, които имат по-малко селен от нормалното в техните системи, са изправени пред по-висок риск от остеоартрит на едното или двете колена. Освен това тежестта на артрита им е свързана с това колко ниско е нивото им на селен.
 
Според ръководителя на изследването д-р Джоан Джордан от UNC, "Ние сме много развълнувани от тези открития, защото никой никога не е измервал телесния селен по този начин във връзка с остеоартрит. Нашите резултати предполагат, че може да сме в състояние да предотвратим или забавим остеоартрозата на коленете и вероятно други стави при някои хора, ако не получават достатъчно селен. Това е важно, защото състоянието, което прави ходенето болезнено, е водещата причина за ограничаване на активността сред възрастните в развитите страни." Смяната на колянната става е една от най-честите операции при по-възрастни хора, но не е достъпна за много хора.
 
Не трябва да е твърде изненадващо, че селенът би помогнал за предотвратяване на остеоартрит, ако разберете, че селенът е минерал, който действа като мощен антиоксидант и улавящ свободните радикали. Той е страхотен защитник и детоксикатор; това е така, защото е необходим за производството на глутатион пероксидаза, ензим, необходим за детоксикация и защита на тялото от увреждане на свободните радикали. Протеинът n-ацетил цистеин също е необходим за производството на глутатион и помага при всички възпалителни здравословни проблеми.
 
Всъщност селенът изобщо не се намира в достатъчно големи количества в много храни. Черният дроб, бразилските орехи и морските дарове съдържат малко селен. Повечето от тези продукти със сигурност не са обичайно консумирани храни. Също така, селенът в храната се определя от това колко селен е бил в почвата или храната на животното. В много части на света нивата на селен са твърде ниски. Хората, страдащи от вирусна инфекция, имат по-голяма нужда от селен и често могат да имат недостиг много бързо.
 
За да сте сигурни, че получавате добра доза селен, може да е от полза за вас да допълвате с висококачествена селенова формула, като Selenium на Nutravita. Тази формулировка съдържа три различни форми на селен, които имат уникални свойства и ползи за здравето. И трите форми са комбинирани в капсули Selenium, за да се гарантира, че получавате най-добрата полза за здравето. Допълнителни витамини и минерали са стратегически добавени, за да подкрепят допълнително ползите за здравето от селена в тялото. Към продукта.
 
Дефицитът на витамин D е друг често срещан фактор за артрит и всички автоимунни състояния. Витамин D има естествени противовъзпалителни свойства в организма. Той помага за намаляване на болката и намаляване на производството на авто антитела. Ние произвеждаме витамин D в тялото си, когато кожата ни е изложена на слънчева светлина, но много хора имат недостиг, защото не могат да получат достатъчно слънчева светлина. Важно е да помолите Вашия лекар за кръвен тест за витамин D и да вземете добавка, ако нивото Ви е твърде ниско. Към продукта.
 
Сподели: