Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Essential digestive enzymes / Храносмилателни ензими 180 капсули DOUBLE WOOD

68,95 лв.
  • Марка: Double Wood
  • Кат. номер: SKU6607
В наличност
Опции за покупка
- +
добави в количката
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:
Сподели:
За нормалната функция на стомашно-чревния тракт. 
 

Храносмилателните ензими са химични съединения, които разграждат макромолекулите на приетите хранителни вещества – мазнини, протеини и въглехидрати, на по-малки градивни частици, за да улеснят усвояването им от организма. Те се отделят от тялото в устата, стомаха, панкреаса и тънките черва, но понякога в недостатъчни количества, което води до храносмилателни разстройства като непоносимост към лактоза. В такива случаи приемането им като хранителна добавка може да бъде много полезно.


В състава на този продукт на марката Double Wood влизат десет храносмилателни ензима или техни аналози от растителен произход, които действат в целия стомашно-чревен тракт:

 

  • Бромелаин – Той представлява комплекс от разграждащи протеина ензими, които се добиват от стеблото, плодовете и сока на ананаса. Използва се от векове като средство за лечението на различни здравословни проблеми, предимно от народите в Централна и Южна Америка. Притежава мощни противовъзпалителни свойства, благодарение на които подпомага терапията на възпаления и отоци. Като хранителна добавка се използва най-вече за подобряване на храносмилането и за облекчаване на симптомите на остеоартрит и на мускулни болки.
  • Лактаза – Произвежда се в тънките черва и участва в разграждането на млечната захар, наречена лактоза, на по-малки въглехидратни молекули – глюкоза и галактоза, за по-лесно усвояване от тялото. Някои хора не могат да синтезират достатъчни количества от ензима и това води до лактозна непоносимост. Освен за преодоляването на този проблем, лактозата допринася и за поддържане на костното здраве, намалявайки риска от намаляване на костната плътност и остеопороза.
  • Инвертаза – Този ензим катализира хидролизата на захарозата (трапезната захар) до фруктоза и глюкоза чрез процес, известен като инверсия. Инвертазата се произвежда от много растителни и животински видове. Установено е, че именно на нея пчелният мед дължи своите имуностимулиращи и антиоксидантни свойства, както и способността си да противодейства на патогенни микроорганизми.
  •  Липаза – Тя участва в разграждането на приетите с храната мазнини от типа на триглицеридите на структурните им единици – мастни киселини и глицерол, така че да бъдат усвоени в тънките черва. Присъства в кръвта, стомашните сокове, панкреатичния секрет, чревните сокове и адипозната тъкан. Освен усвояването на хранителните вещества, липазата подпомага имунната функция и поддържа здравето на стомашно-чревния тракт и панкреаса.
  • Папаин – Този протеолитичен ензим се извлича от суровия плод на растението папая. Той съдейства в разграждането на протеините на по-малки частици, наричани пептиди и аминокиселини, поради което често се използва в продуктите за окрехкотяване на месо. Папаинът се използва традиционно за облекчаване на болки, възпаления и отоци. Прилага се също така за подобряване на храносмилането и при лечение на инфекции, диария и алергии.
  • Глюкоамилаза – Глюкоамилазата, наричана още амилоглюкозидаза или AMG, играе ключова роля за усвояването на хранителни вещества в голяма част от растителните храни. Тя участва в разграждането на скорбялата, която се съдържа в храни като картофите, царевицата, ориза и пшеницата. Приет като хранителна добавка този ензим съдейства за преодоляване на проблеми с храносмилането и стомашно-чревния тракт, поддържа имунната функция и съдейства за нормализиране на нивата на кръвната захар.
  • Амилаза – Това е основният разграждащ скорбялата ензим, който тялото секретира. Амилазата хидролизира въглехидратите, които представляват полизахариди, до по-малки дизахаридни единици, а след това евентуално и до монозахариди като глюкозата. Тя се секретира от слюнчените жлези и започва да действа още в устата. Освен че подобрява храносмилането, ензимът осигурява на тялото повече енергия и подпомага контрола на кръвната захар и на стреса.
  • Малтаза - Тя участва пряко в хидролизата на малтозата, която представлява дизахарид, формиран от две глюкозни молекули. Самата малтоза пък се получава при разграждането на макромолекулите на скорбялата от ензима амилаза. Малтазата се синтезира от клетките на лигавицата на тънките черва на човека, както и от различни растения, бактерии и дрожди. Приет като хранителна добавка ензимът поддържа храносмилането и енергийния метаболизъм.
  • Целулаза – Този ензим, който се произвежда най-вече от гъби, бактерии и протозои, катализира разграждането на целулозата и някои свързани с нея полизахариди до по-къси съединения от същата група като олигозахаридите или до монозахариди от типа на бета-глюкозата. Целулазата прави възможно усвояването на хранителни вещества от целулозата, която иначе човешкото тяло не може да разгражда и съдейства за разрушаването на вредни микробни биофилми.
  • Неутрализирана бактериална протеаза – Тя принадлежи към клас протеази, които действат в неутрална, леко кисела или леко алкална среда като катализатори на хидролизата на пептидните връзки на протеините за разграждането им до аминокиселини или пептиди. Освен че подпомага храносмилателните процеси, този ензим поддържа имунната функция, противодейства на образуването на съсиреци и отлагания върху стените на кръвоносните съдове и ускорява възстановяването на увредените тъкани

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:
VitaZyme /смес от храносмилателни ензими: бромелаин (4 GDU), лактаза (200 ALU), инвертаза (300 SU), липаза (400 FIP), папаин (1000 TU), глюкоамилаза (4 AG), амилаза (200 SKB), малтаза (300 DU), целулаза (400 CU), неутрализирана бактериална протеаза (4000 PC)/ 800 mg 800 mg


Желатинова капсула, микрокристална целулоза, малтодекстрин, картофен декстрин, силициев диоксид.


Не съдържа: ГМО, глутен.

Хранителна добавка180 капсули. 

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормално храносмилане.

Забележка: Да не се използва от бременни, кърмещи или лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

За нормалната функция на стомашно-чревния тракт. 
 

Храносмилателните ензими са химични съединения, които разграждат макромолекулите на приетите хранителни вещества – мазнини, протеини и въглехидрати, на по-малки градивни частици, за да улеснят усвояването им от организма. Те се отделят от тялото в устата, стомаха, панкреаса и тънките черва, но понякога в недостатъчни количества, което води до храносмилателни разстройства като непоносимост към лактоза. В такива случаи приемането им като хранителна добавка може да бъде много полезно.


В състава на този продукт на марката Double Wood влизат десет храносмилателни ензима или техни аналози от растителен произход, които действат в целия стомашно-чревен тракт:

 

  • Бромелаин – Той представлява комплекс от разграждащи протеина ензими, които се добиват от стеблото, плодовете и сока на ананаса. Използва се от векове като средство за лечението на различни здравословни проблеми, предимно от народите в Централна и Южна Америка. Притежава мощни противовъзпалителни свойства, благодарение на които подпомага терапията на възпаления и отоци. Като хранителна добавка се използва най-вече за подобряване на храносмилането и за облекчаване на симптомите на остеоартрит и на мускулни болки.
  • Лактаза – Произвежда се в тънките черва и участва в разграждането на млечната захар, наречена лактоза, на по-малки въглехидратни молекули – глюкоза и галактоза, за по-лесно усвояване от тялото. Някои хора не могат да синтезират достатъчни количества от ензима и това води до лактозна непоносимост. Освен за преодоляването на този проблем, лактозата допринася и за поддържане на костното здраве, намалявайки риска от намаляване на костната плътност и остеопороза.
  • Инвертаза – Този ензим катализира хидролизата на захарозата (трапезната захар) до фруктоза и глюкоза чрез процес, известен като инверсия. Инвертазата се произвежда от много растителни и животински видове. Установено е, че именно на нея пчелният мед дължи своите имуностимулиращи и антиоксидантни свойства, както и способността си да противодейства на патогенни микроорганизми.
  •  Липаза – Тя участва в разграждането на приетите с храната мазнини от типа на триглицеридите на структурните им единици – мастни киселини и глицерол, така че да бъдат усвоени в тънките черва. Присъства в кръвта, стомашните сокове, панкреатичния секрет, чревните сокове и адипозната тъкан. Освен усвояването на хранителните вещества, липазата подпомага имунната функция и поддържа здравето на стомашно-чревния тракт и панкреаса.
  • Папаин – Този протеолитичен ензим се извлича от суровия плод на растението папая. Той съдейства в разграждането на протеините на по-малки частици, наричани пептиди и аминокиселини, поради което често се използва в продуктите за окрехкотяване на месо. Папаинът се използва традиционно за облекчаване на болки, възпаления и отоци. Прилага се също така за подобряване на храносмилането и при лечение на инфекции, диария и алергии.
  • Глюкоамилаза – Глюкоамилазата, наричана още амилоглюкозидаза или AMG, играе ключова роля за усвояването на хранителни вещества в голяма част от растителните храни. Тя участва в разграждането на скорбялата, която се съдържа в храни като картофите, царевицата, ориза и пшеницата. Приет като хранителна добавка този ензим съдейства за преодоляване на проблеми с храносмилането и стомашно-чревния тракт, поддържа имунната функция и съдейства за нормализиране на нивата на кръвната захар.
  • Амилаза – Това е основният разграждащ скорбялата ензим, който тялото секретира. Амилазата хидролизира въглехидратите, които представляват полизахариди, до по-малки дизахаридни единици, а след това евентуално и до монозахариди като глюкозата. Тя се секретира от слюнчените жлези и започва да действа още в устата. Освен че подобрява храносмилането, ензимът осигурява на тялото повече енергия и подпомага контрола на кръвната захар и на стреса.
  • Малтаза - Тя участва пряко в хидролизата на малтозата, която представлява дизахарид, формиран от две глюкозни молекули. Самата малтоза пък се получава при разграждането на макромолекулите на скорбялата от ензима амилаза. Малтазата се синтезира от клетките на лигавицата на тънките черва на човека, както и от различни растения, бактерии и дрожди. Приет като хранителна добавка ензимът поддържа храносмилането и енергийния метаболизъм.
  • Целулаза – Този ензим, който се произвежда най-вече от гъби, бактерии и протозои, катализира разграждането на целулозата и някои свързани с нея полизахариди до по-къси съединения от същата група като олигозахаридите или до монозахариди от типа на бета-глюкозата. Целулазата прави възможно усвояването на хранителни вещества от целулозата, която иначе човешкото тяло не може да разгражда и съдейства за разрушаването на вредни микробни биофилми.
  • Неутрализирана бактериална протеаза – Тя принадлежи към клас протеази, които действат в неутрална, леко кисела или леко алкална среда като катализатори на хидролизата на пептидните връзки на протеините за разграждането им до аминокиселини или пептиди. Освен че подпомага храносмилателните процеси, този ензим поддържа имунната функция, противодейства на образуването на съсиреци и отлагания върху стените на кръвоносните съдове и ускорява възстановяването на увредените тъкани

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:
VitaZyme /смес от храносмилателни ензими: бромелаин (4 GDU), лактаза (200 ALU), инвертаза (300 SU), липаза (400 FIP), папаин (1000 TU), глюкоамилаза (4 AG), амилаза (200 SKB), малтаза (300 DU), целулаза (400 CU), неутрализирана бактериална протеаза (4000 PC)/ 800 mg 800 mg


Желатинова капсула, микрокристална целулоза, малтодекстрин, картофен декстрин, силициев диоксид.


Не съдържа: ГМО, глутен.

Хранителна добавка180 капсули. 

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормално храносмилане.

Забележка: Да не се използва от бременни, кърмещи или лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 капсула 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

Доставка
Отзиви за нас
Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка
30 дни право на връщане
НАССР - Сертификат
Доставка +

Условия и методи за доставка
 Доставка Безплатна Платена Такса
До офис на Спиди над 50.00 лв  под 50.00 лв 5.00 лв
До адрес над 75.00 лв  под 75.00 лв 7.00 лв

Отзиви за нас +

Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка +

Условия и методи за доставка
 Доставка Безплатна Платена Такса
До офис на Спиди над 50.00 лв  под 50.00 лв 5.00 лв
До адрес със Спиди над 75.00 лв  под 75.00 лв 7.00 лв
Доставка между 1-3 работни дни

 

Срок на доставка:

Обичайния срок за доставка е до 3 работни дни. Повечето поръчки се доставят до 24 часа. В скучай, че данните не са пълни или при нужда от уточнение, ние се свързваме по имейл или телефонно обаждане, за да уточним и изпратим възможно най-бързо пратката.

 

Събота и неделя се тълкуват като почивен ден! Поръчки подадени в петък след 14:00 часа до понеделник до 14:00 часа ще бъдат изпратени между 1-3 работни дни.

 

Минимална стойност за поръчка:

1. Минималната стойност на поръчка е 18.00 лв с ДДС, без стойността за доставка (ако има такава).

 

Без потвърждение на поръчката:

1. В случай, че сте попълнили всички Ваши данни и данните за доставка и не сте оставили съобщение с което желаете да се свържем с Вас изрично, то Вашата поръчка ще бъде изпратена по най-бързия начин без да има нужда да се свързваме с Вас.

2. Поръчки платени с дебитна или кредитна карта и с акуратно попълнени данни за доставка, могат да се изпращат мигновено, без необходимост от потвърждение.

 

Потвърждение на поръчката:

1. След постъпване на поръчка в нашата система, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение, при нужда от допълнителни пояснения, липсващи данни или друг казус.

2. Всяка следваща поръчка ще се изпраща без необходимост от потвърждение за улеснение на Клиента, освен в случаите когато има нужда от уточнение или желание от страна на клиента да се свържем с него преди доставката.


Плащане:

Поръчаните продукти могат да бъдат заплатени по следните начини:

1. Наложен платеж - заплаща се на куриера или в офиса на съответната куриерска фирма при получаване на поръчката. В този случай може да се заплати в брой или с карта.

2. Онлайн плащане през Борика - имаме интегрирана система с модула на Борика, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

3. Онлайн плащане през MyPos - имаме интегрирана система с модула на MyPos, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

4. Онлайн плащане през PayPal - имаме интегрирана система с модула на PayPal, както и защитена връзка на с сайта SSL Сертификат

5. Отложено плащане чрез TBI BANK - имаме интегрирана система с модула на TBI, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване
6. Отложено плащане чрез NEWPAY - имаме интегрирана система с модула на NEWPAY, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване

30 дни право на връщане +

Ние от Ви Би Интернешънъл ООД, предоставяме опция за право на връщане до 1 месец след закупуване на продукт/и. 

Условия за връщане:

1. Да не е нарушена цялостта и търговския вид на продукта / продуктите.

2. Да не е компрометирано съдържанието на продукта / продуктите. 


Всяка поръчка е придружена с касов бон, издаден от куриера, чрез пощенски паричен превод (ППП), моля запазете го в случай, че желаете смяна или връщане на продукт!

 

  

 

НАССР - Сертификат +

HACCP - АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ HACCP Безопасността на храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? • HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Критичните точки са точки от технологичния цикъл на храните, в които има вероятност да се появят биологични, химически и физически опасности, които да окажат негативно въздействие на храните и човешкия организъм. Критичните точки за контрол трябва да се управляват, с цел задържане нивото на опасността, нейното намаляване или елиминиране. • HACCP е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата има изключително превантивен характер, свързан с предотвратяване на рисковете от замърсяване на храните и намаляване вероятността от тяхната поява. • В основата на изискванията на HACCP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. • Успешното приложение и внедряване на НАССР система е в тясна зависимост от добре специфицирани, документирани и напълно функциониращи програми за хигиена на храната, основани на изискванията на Codex Alimentarius. • Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първичното производство (на плодове, зеленчуци, животни и други за човешка консумация), през производство, транспортиране, съхранение, дистрибутиране, търговия, опаковане и преопаковане, сервиране, до крайната консумацията на храната от човека. Следователно HACCP системите са приложим за всички звена от хранителната верига, както и такива които произвеждат опаковки за хранителни продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне на всички потенциалните опасности, свързани с отделните етапи на технологичната преработка на храните, анализ на опасностите и оценка на риска от тях, обсъждане на контролни мерки. 2. Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point) Определяне на точките, в които вероятността от поява на опасност, оказваща влияние на човешкия организъм, изисква допълнителна намеса за предотвратяване на риска, свеждане до минимум или елиминиране на вероятността от появата на опасност. 3. Определяне на критична граница и въвеждането й Критичната граница е прагова стойност на критерий, която разделя приемливата от неприемливата стойност на дадена опасност. Определената критична граница за даден периметър трябва да бъде спазвана, за да е сигурно, че CCP е под контрол. 4. Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват. 5. Установяване на корективни действия /мерки/ Корективни действия се предприемат, когато мониторингът показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия. 6. Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и откриване на евентуални недостатъци, на база данните от контрола на идентифицираните контролни и критични точки. 7. Въвеждане на документация Документация включва всички процедури и записи, подходящи за прилагането Принципите и предварителните стъпки за изграждане на НАССР система, описани в Кодекс Алиментариус (Codex Alimentarius) са в основата на всички останали стандарти свързани с безопасността на храните: ISO 22000 , IFS Food , IFS Logistics, IFS Broker, BRC (Global standard for food safety). HACCP - Анализ на опасностите и контрол на критичните контролни точки

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!
Купи на изплащане