Социални Мрежи
Каталог

Glycine Глицин 1000 mg /300 капсули/ DOUBLE WOOD

86,95 лв.
  • Марка: Double Wood
  • Кат. номер: SKU6608
В наличност
Опции за покупка
- +
добави в количката
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:
Сподели:

В подкрепа на мускулната система и ставите. Има невропротективни и хепатопротективни свойства.

 

Глицинът е важна за производството на протеини аминокиселина и невротрансмитер. Човешкото тяло го произвежда, но си набавя нужните количества основно чрез богати на протеини храни като месо, млечни продукти или хранителни добавки.

 

Описание и основни свойства на глицина

Основната роля на глицина е на градивен елемент в биосинтеза на някои протеини. Съдържанието му  е най-голямо (около 35%) в колагена, където заедно с хидроксипролина формира здрава тройноспирална структура, осигуряваща еластичността на кожата, сухожилията, мускулите и хрущялите.

Глицинът подпомага регулирането на импулсите в централната нервна система и най-вече на тези в гръбначния мозък, ретината и продълговатия мозък. В качеството си на инхибиторен невротрансмитер той участва в обработката на моторната и сензорната информация, необходима за движенията, зрението и слуха.

Освен това глицинът стимулира производството на серотонин – хормонът, който съдейства за повишаване на настроението, подобряване на съня и засилване на познавателните способности и паметта. 

По принцип глицинът би трябвало да се набавя от богати на белтъчини храни като месото и млечните продукти, но най-добрите му източници – колагенът и желатинът, често биват пренебрегвани. Причината е, че те се срещат най-вече в части от животните, които повечето хора изхвърлят – кожа, кости, съединителна тъкан, сухожилия и лигаменти.

 

Ползи от приемането на глицин

  • Поддържа мускулната система
Забавя разграждането на протеините, изграждащи мускулите и подпомага възстановяването им. Смята се за забавяща стареенето аминокиселина, защото допринася за запазване на мускулите в напреднала възраст, стимулира секрецията на хормона на растежа, предотвратява загубата на хрущялна маса в ставите и се отразява благоприятно на енергията, резултатите от физическите усилия и умствените способности.
  • Подпомага възстановяването и защитата на ставите и хрущялите

Като основна градивна единица на колагена, глицинът подпомага растежа и работата на ставите, сухожилията и лигаментите. Той играе важна роля в изграждането на съединителната тъкан, която поддържа гъвкавостта на ставите и устойчивостта им на различни натоварвания.

  • Участва в синтеза на мощен антиоксидант
Глицинът е една от трите аминокиселини, използвани от тялото за производството на глутатион – мощен антиоксидант, който допринася за защитата на клетките от оксидативното въздействие на свободните радикали. При недостиг на глицин организмът произвежда по-малко глутатион, което се отразява негативно на начина, по който се справя с оксидативния стрес.
  • Подобрява храносмилането

Аминокиселините, включително глицина и пролина, допринасят за възстановяване на тъканта, която покрива храносмилателния тракт и не позволява на частици храна и ензими да проникнат в кръвта и да предизвикат възпаления. Глицинът участва в изграждането на две от най-важните вещества, формиращи тази обвивка – колагенът и желатинът.

  • Успокоява нервите и подхранва мозъка

С ролята си в метаболитния синтез на вещества, осигуряващи енергия на мозъка и нервите, глицинът се отразява благотворно познавателните способности и а централната нервна система. Така той подобрява съня, умствената дейност, чувствителността, настроението, паметта и поведението.

  • Защитава черния дроб от вредното въздействие на  алкохола

Глицинът намалява концентрацията на алкохол като стимулира преработването му в стомаха, предотвратявайки омазняването на черния дроб и увреждането на клетките му.

  • Предпазва сърцето

Научни изследвания показват, че глицинът засилва защитата срещу сърдечни заболявания, предотвратявайки натрупването на вещество, свързано с атеросклерозата, втвърдяването и стесняването на артериите. Освен това аминокиселината може да подобри способността на тялото да използва азотния оксид, който засилва кръвотока и намалява кръвното налягане. 

Изследванията върху ползите от приемането на глицин продължават, но има данни, че той влияе благоприятно на хора, страдащи от диабет тип 2, увеличена простата, някои автоимунни заболявания и други. 

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:
Л-глицин 1000 mg 2000 mg

Желатинова капсула,целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

 

Хранителна добавка, 300 капсули. 

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалната мозъчна и когнитивна функция. Допринася за нормалния метаболизъм на протеини, въглехидрати и мазнини.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули 1-2  пъти дневно, на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

В подкрепа на мускулната система и ставите. Има невропротективни и хепатопротективни свойства.

 

Глицинът е важна за производството на протеини аминокиселина и невротрансмитер. Човешкото тяло го произвежда, но си набавя нужните количества основно чрез богати на протеини храни като месо, млечни продукти или хранителни добавки.

 

Описание и основни свойства на глицина

Основната роля на глицина е на градивен елемент в биосинтеза на някои протеини. Съдържанието му  е най-голямо (около 35%) в колагена, където заедно с хидроксипролина формира здрава тройноспирална структура, осигуряваща еластичността на кожата, сухожилията, мускулите и хрущялите.

Глицинът подпомага регулирането на импулсите в централната нервна система и най-вече на тези в гръбначния мозък, ретината и продълговатия мозък. В качеството си на инхибиторен невротрансмитер той участва в обработката на моторната и сензорната информация, необходима за движенията, зрението и слуха.

Освен това глицинът стимулира производството на серотонин – хормонът, който съдейства за повишаване на настроението, подобряване на съня и засилване на познавателните способности и паметта. 

По принцип глицинът би трябвало да се набавя от богати на белтъчини храни като месото и млечните продукти, но най-добрите му източници – колагенът и желатинът, често биват пренебрегвани. Причината е, че те се срещат най-вече в части от животните, които повечето хора изхвърлят – кожа, кости, съединителна тъкан, сухожилия и лигаменти.

 

Ползи от приемането на глицин

  • Поддържа мускулната система
Забавя разграждането на протеините, изграждащи мускулите и подпомага възстановяването им. Смята се за забавяща стареенето аминокиселина, защото допринася за запазване на мускулите в напреднала възраст, стимулира секрецията на хормона на растежа, предотвратява загубата на хрущялна маса в ставите и се отразява благоприятно на енергията, резултатите от физическите усилия и умствените способности.
  • Подпомага възстановяването и защитата на ставите и хрущялите

Като основна градивна единица на колагена, глицинът подпомага растежа и работата на ставите, сухожилията и лигаментите. Той играе важна роля в изграждането на съединителната тъкан, която поддържа гъвкавостта на ставите и устойчивостта им на различни натоварвания.

  • Участва в синтеза на мощен антиоксидант
Глицинът е една от трите аминокиселини, използвани от тялото за производството на глутатион – мощен антиоксидант, който допринася за защитата на клетките от оксидативното въздействие на свободните радикали. При недостиг на глицин организмът произвежда по-малко глутатион, което се отразява негативно на начина, по който се справя с оксидативния стрес.
  • Подобрява храносмилането

Аминокиселините, включително глицина и пролина, допринасят за възстановяване на тъканта, която покрива храносмилателния тракт и не позволява на частици храна и ензими да проникнат в кръвта и да предизвикат възпаления. Глицинът участва в изграждането на две от най-важните вещества, формиращи тази обвивка – колагенът и желатинът.

  • Успокоява нервите и подхранва мозъка

С ролята си в метаболитния синтез на вещества, осигуряващи енергия на мозъка и нервите, глицинът се отразява благотворно познавателните способности и а централната нервна система. Така той подобрява съня, умствената дейност, чувствителността, настроението, паметта и поведението.

  • Защитава черния дроб от вредното въздействие на  алкохола

Глицинът намалява концентрацията на алкохол като стимулира преработването му в стомаха, предотвратявайки омазняването на черния дроб и увреждането на клетките му.

  • Предпазва сърцето

Научни изследвания показват, че глицинът засилва защитата срещу сърдечни заболявания, предотвратявайки натрупването на вещество, свързано с атеросклерозата, втвърдяването и стесняването на артериите. Освен това аминокиселината може да подобри способността на тялото да използва азотния оксид, който засилва кръвотока и намалява кръвното налягане. 

Изследванията върху ползите от приемането на глицин продължават, но има данни, че той влияе благоприятно на хора, страдащи от диабет тип 2, увеличена простата, някои автоимунни заболявания и други. 

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:
Л-глицин 1000 mg 2000 mg

Желатинова капсула,целулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

 

Хранителна добавка, 300 капсули. 

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалната мозъчна и когнитивна функция. Допринася за нормалния метаболизъм на протеини, въглехидрати и мазнини.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули 1-2  пъти дневно, на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

Доставка
Отзиви за нас
Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка
НАССР - Сертификат
Доставка +

Условия и методи за доставка
 Доставка Безплатна Платена Такса
До офис на Спиди над 50.00 лв  под 50.00 лв 3.00 лв
До офис на Еконт над 50.00 лв  под 50.00 лв 3.00 лв
До адрес над 60.00 лв  под 60.00 лв 4.00 лв

Отзиви за нас +

Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка +

Минимлна стойност за поръчка:

1. Минималната стойност на поръчка е 18.00 лв с ДДС, без стойността за доставка (ако има такава).

2. 18.00 лв трябва да е крайната стойност на поръчаните артикули, след приспадане на евентуални отстъпки от промокодове и ваучери.  Стойността на доставката не се включва в сумата от 18.00 лв.


Плащане:

Поръчаните продукти могат да бъдат заплатени по следните начини:

1. Наложен платеж - заплаща се на куриера или в офиса на съответната куриерска фирма при получаване на поръчката. В този случай може да се заплати в брой или с карта.

2. Онлайн плащане през Борика - имаме интегрирана система с модула на Борика, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

3. Онлайн плащане през MyPos - имаме интегрирана система с модула на MyPos, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

4. Онлайн плащане през PayPal - имаме интегрирана система с модула на PayPal, както и защитена връзка на с сайта SSL Сертификат

Доставка със Спиди:

1. Безплатна до ОФИС на Спиди при поръчка над 50,00 лв с ДДС 

2. Безплатна до Ваш адрес с куриерска фирма Спиди при поръчка над 60,00 лв

3. При поръчка на по-малка стойност системата ще начисли следните такси за доставка:

а/ До офис на Спиди 3.00 лв

б/ До адрес 4.00 лв 

 
Доставка с Еконт:

1. Доставката до офис на фирма Еконт се заплаща 3.00 лв

2. При поръчки над 50,00 лв доставката до офис на Еконт е БЕЗПЛАТНА.


Срок за доставка:

Поръчки постъпили и потвърдени до 14:00 часа, се изпращат още на същия ден, за доставка на следващия ден или според графика на куриерската фирма.

Събота и неделя се тълкуват като почивен ден! Поръчки подадени в петък след 14:00 часа до понеделник до 14:00 часа ще бъдат изпратени в понеделник или първия работен ден.


Поръчки постъпили и потвърдени след 14:00 часа, се изпращат на следващия ден, за доставка на по-следващия ден или според графика на куриерската фирма.

 

Без потвърждение на поръчката:

1. В случай, че сте попълнили всички Ваши данни и данните за доставка и не сте оставили съобщение с което желаете да се свържем с Вас изрично, то Вашата поръчка ще бъде изпратена по най-бързия начин без да има нужда да се свързваме с Вас.

2. Поръчки платени с дебитна или кредитна карта и с акуратно попълнени данни за доставка, могат да се изпращат мигновено, без необходимост от потвърждение.

Потвърждение на поръчката:

1. След постъпване на поръчка в нашата система, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение, при нужда от допълнителни пояснения, липсващи данни или друг казус.

2. Всяка следваща поръчка ще се изпраща без необходимост от потвърждение за улеснение на Клиента, освен в случаите когато има нужда от уточнение или желание от страна на клиента да се свържем с него преди доставката.

НАССР - Сертификат +

HACCP - АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ HACCP Безопасността на храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? • HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Критичните точки са точки от технологичния цикъл на храните, в които има вероятност да се появят биологични, химически и физически опасности, които да окажат негативно въздействие на храните и човешкия организъм. Критичните точки за контрол трябва да се управляват, с цел задържане нивото на опасността, нейното намаляване или елиминиране. • HACCP е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата има изключително превантивен характер, свързан с предотвратяване на рисковете от замърсяване на храните и намаляване вероятността от тяхната поява. • В основата на изискванията на HACCP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. • Успешното приложение и внедряване на НАССР система е в тясна зависимост от добре специфицирани, документирани и напълно функциониращи програми за хигиена на храната, основани на изискванията на Codex Alimentarius. • Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първичното производство (на плодове, зеленчуци, животни и други за човешка консумация), през производство, транспортиране, съхранение, дистрибутиране, търговия, опаковане и преопаковане, сервиране, до крайната консумацията на храната от човека. Следователно HACCP системите са приложим за всички звена от хранителната верига, както и такива които произвеждат опаковки за хранителни продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне на всички потенциалните опасности, свързани с отделните етапи на технологичната преработка на храните, анализ на опасностите и оценка на риска от тях, обсъждане на контролни мерки. 2. Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point) Определяне на точките, в които вероятността от поява на опасност, оказваща влияние на човешкия организъм, изисква допълнителна намеса за предотвратяване на риска, свеждане до минимум или елиминиране на вероятността от появата на опасност. 3. Определяне на критична граница и въвеждането й Критичната граница е прагова стойност на критерий, която разделя приемливата от неприемливата стойност на дадена опасност. Определената критична граница за даден периметър трябва да бъде спазвана, за да е сигурно, че CCP е под контрол. 4. Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват. 5. Установяване на корективни действия /мерки/ Корективни действия се предприемат, когато мониторингът показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия. 6. Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и откриване на евентуални недостатъци, на база данните от контрола на идентифицираните контролни и критични точки. 7. Въвеждане на документация Документация включва всички процедури и записи, подходящи за прилагането Принципите и предварителните стъпки за изграждане на НАССР система, описани в Кодекс Алиментариус (Codex Alimentarius) са в основата на всички останали стандарти свързани с безопасността на храните: ISO 22000 , IFS Food , IFS Logistics, IFS Broker, BRC (Global standard for food safety). HACCP - Анализ на опасностите и контрол на критичните контролни точки

Вземи сега, плати по-късно с New Pay
Как работи NewPay?

Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката Ви вместо Вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:

  • Отложено до 30 дни от момента на изпращане на поръчката без оскъпяване. За покупки на стойност до 400 лв.
  • Плащане на 4 вноски. Заплащате 20% от стойността на поръчката си на момента с карта. Останалата сума се разделя на 3 равни месечни вноски без оскъпяване. За покупки на стойност до 1000 лв.
  • Плащане на 6 вноски. Стойността на поръчката се разпределя в 6 равни месечни вноски с оскъпяване. За покупки на стойност до 2000 лв..
Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Купи на изплащане