Социални Мрежи
Каталог

L-citrulline Л-цитрулин 1200 mg, 210 капсули DOUBLE WOOD

76,96 лв.
  • Марка: Double Wood
  • Кат. номер: SKU6615
В наличност
Опции за покупка
- +
добави в количката
Продуктът е успешно добавен в количката
Моля, изберете:
Сподели:

Повишава физическата издръжливост, укрепва сърдечния мускул, оказва тонизиращо действие.

 

Л-цитрулинът е аминокиселина, която се произвежда в ограничени количества в черния дроб и в червата. Приет като хранителна добавка той подпомага преработката на амоняк и съдейства за метаболизма на азотния оксид, който е необходим при физически натоварвания и полезен за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

 

Описание и основни свойства на л-цитрулина

Л-цитрулинът е заменима (неесенциална) аминокиселина, тоест такава, която човешкото тяло може да произвежда. Може да се набави и чрез приемане на някои храни, например диня, където и е бил открит. Името му идва от „citrullus“, което на латински означава диня.

За разлика от много други аминокиселини л-цитрулинът не участва в изграждането на протеини. За сметка на това той играе важна роля в орнитиновия цикъл, помагайки на тялото да се освободи от някои вредни вещества, включително от амоняка.

Освен това л-цитрулинът оказва положително влияние върху работата на сърдечно-съдовата система. В бъбреците той се преработва в друга аминокиселина – л-аргинин, а тя от своя страна се преобразува в азотен оксид, който предизвиква вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове), отпускайки гладките мускули в стените на кръвоносните съдове. Любопитен факт е, че приемането на л-цитрулин повишава концентрацията на аргинин в тялото повече, отколкото ако се приема направо аргинин. Причината е в различните начини, по които тялото обработва и усвоява двете вещества.

Макар да не участва пряко в производството на протеини, л-цитрулинът благоприятства синтеза им, стимулирайки важни сигнални пътища, свързани с изграждането на мускули. Друго негово свойство е да потиска усвояването на някои аминокиселини от черния дроб и така да ограничава омазняването му.

 

Ползи от приемането на л-цитрулин

  • Повишава капацитета за физически натоварвания

Засилвайки кръвния поток, л-цитрулинът увеличава количеството кислород, постъпващо в мускулите. Макар да не е в състояние да засили усвояването му от цялото тяло, аминокиселината подпомага неговото използване от натоварващите се мускули и така повишава резултатността и издръжливостта.

  • Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

Участвайки в метаболизма на азотния оксид, л-цитрулинът допринася за регулирането на кръвния поток. Предизвиканата вазодилатация намалява кръвното налягане при хипертония и предхипертония, които представляват рискови фактори за сериозни сърдечно-съдови заболявания.

  • Помага при еректилна дисфункция

Свойството на л-цитрулина да разширява кръвоносните съдове и да благоприятства усвояването на кислорода подобрява симптомите при еректилна дисфункция.

  • Подобрява познавателните способности и работата на мозъка

Недостигът на кислород има пагубно влияние върху мозъчните клетки. Като засилва кръвния поток, л-цитрулинът осигурява на мозъка необходимите количества, с което подпомага правилното му функциониране и когнитивността.

  • Притежава антидепресантни свойства

Редица научни изследвания показват връзка между ниските нива на аргинин и цитрулин и повишения риск от депресивни състояние. В едно от тях се открива зависимост между биполярното разстройство и понижената концентрация на азотен оксид. Резултатите от тази разработка сочат, че чрез повишаване на нивата на двете аминокиселини може да допринесе за облекчаване на симптомите на депресия. 

 

Важната роля, която л-цитрулина изпълнява в процесите в човешкия организъм обуславят и възможностите му да съдейства за поддържането на нормалното функциониране на тялото. Има показания, че аминокиселината подобрява работата на имунната система и помага при редица състояния като сърповидно-клетъчните нарушения и неалкохолна мастна стеатозна болест.   

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:

Л-Цитрулин

1200 mg

1200 mg



Желатинова капсула, целулоза.

Не съдържа: глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 210 капсули.  

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на токсини в организма, както и за нормалното функциониране на имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Не приемайте Л-Цитрулин ако работите с тежки машини.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно  (за предпочитане сутрин, по време на хранене).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.   

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

Повишава физическата издръжливост, укрепва сърдечния мускул, оказва тонизиращо действие.

 

Л-цитрулинът е аминокиселина, която се произвежда в ограничени количества в черния дроб и в червата. Приет като хранителна добавка той подпомага преработката на амоняк и съдейства за метаболизма на азотния оксид, който е необходим при физически натоварвания и полезен за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

 

Описание и основни свойства на л-цитрулина

Л-цитрулинът е заменима (неесенциална) аминокиселина, тоест такава, която човешкото тяло може да произвежда. Може да се набави и чрез приемане на някои храни, например диня, където и е бил открит. Името му идва от „citrullus“, което на латински означава диня.

За разлика от много други аминокиселини л-цитрулинът не участва в изграждането на протеини. За сметка на това той играе важна роля в орнитиновия цикъл, помагайки на тялото да се освободи от някои вредни вещества, включително от амоняка.

Освен това л-цитрулинът оказва положително влияние върху работата на сърдечно-съдовата система. В бъбреците той се преработва в друга аминокиселина – л-аргинин, а тя от своя страна се преобразува в азотен оксид, който предизвиква вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове), отпускайки гладките мускули в стените на кръвоносните съдове. Любопитен факт е, че приемането на л-цитрулин повишава концентрацията на аргинин в тялото повече, отколкото ако се приема направо аргинин. Причината е в различните начини, по които тялото обработва и усвоява двете вещества.

Макар да не участва пряко в производството на протеини, л-цитрулинът благоприятства синтеза им, стимулирайки важни сигнални пътища, свързани с изграждането на мускули. Друго негово свойство е да потиска усвояването на някои аминокиселини от черния дроб и така да ограничава омазняването му.

 

Ползи от приемането на л-цитрулин

  • Повишава капацитета за физически натоварвания

Засилвайки кръвния поток, л-цитрулинът увеличава количеството кислород, постъпващо в мускулите. Макар да не е в състояние да засили усвояването му от цялото тяло, аминокиселината подпомага неговото използване от натоварващите се мускули и така повишава резултатността и издръжливостта.

  • Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

Участвайки в метаболизма на азотния оксид, л-цитрулинът допринася за регулирането на кръвния поток. Предизвиканата вазодилатация намалява кръвното налягане при хипертония и предхипертония, които представляват рискови фактори за сериозни сърдечно-съдови заболявания.

  • Помага при еректилна дисфункция

Свойството на л-цитрулина да разширява кръвоносните съдове и да благоприятства усвояването на кислорода подобрява симптомите при еректилна дисфункция.

  • Подобрява познавателните способности и работата на мозъка

Недостигът на кислород има пагубно влияние върху мозъчните клетки. Като засилва кръвния поток, л-цитрулинът осигурява на мозъка необходимите количества, с което подпомага правилното му функциониране и когнитивността.

  • Притежава антидепресантни свойства

Редица научни изследвания показват връзка между ниските нива на аргинин и цитрулин и повишения риск от депресивни състояние. В едно от тях се открива зависимост между биполярното разстройство и понижената концентрация на азотен оксид. Резултатите от тази разработка сочат, че чрез повишаване на нивата на двете аминокиселини може да допринесе за облекчаване на симптомите на депресия. 

 

Важната роля, която л-цитрулина изпълнява в процесите в човешкия организъм обуславят и възможностите му да съдейства за поддържането на нормалното функциониране на тялото. Има показания, че аминокиселината подобрява работата на имунната система и помага при редица състояния като сърповидно-клетъчните нарушения и неалкохолна мастна стеатозна болест.   

 

Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:

Л-Цитрулин

1200 mg

1200 mg



Желатинова капсула, целулоза.

Не съдържа: глутен, ГМО.

Хранителна добавка, 210 капсули.  

 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за поддържане на нормални нива на токсини в организма, както и за нормалното функциониране на имунната и сърдечно-съдовата системи.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18-годишна възраст. Не приемайте Л-Цитрулин ако работите с тежки машини.  Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно  (за предпочитане сутрин, по време на хранене).

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.   

 

Производител

Производител: Double Wood® Supplements, USA

Доставка
Отзиви за нас
30 дни право на връщане
Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка
НАССР - Сертификат
Доставка +

Условия и методи за доставка
 Доставка Безплатна Платена Такса
До офис на Спиди над 50.00 лв  под 50.00 лв 3.00 лв
До адрес над 75.00 лв  под 75.00 лв 5.00 лв

Отзиви за нас +

30 дни право на връщане +

Ние от Ви Би Интернешънъл ООД, предоставяме опция за право на връщане до 1 месец след закупуване на продукт/и. 

Условия за връщане:

1. Да не е нарушена цялостта и търговския вид на продукта / продуктите.

2. Да не е компрометирано съдържанието на продукта / продуктите. 


Всяка поръчка е придружена с касов бон, издаден от куриера, чрез пощенски паричен превод (ППП), моля запазете го в случай, че желаете смяна или връщане на продукт!

 

  

 

Доставка, Плащане и Минимум на Поръчка +

Срок на доставка:

Обичайния срок за доставка е до 3 работни дни. Повечето поръчки се доставят до 24 часа. В скучай, че данните не са пълни или при нужда от уточнение, ние се свързваме по имейл или телефонно обаждане, за да уточним и изпратим възможно най-бързо пратката.

 

Събота и неделя се тълкуват като почивен ден! Поръчки подадени в петък след 14:00 часа до понеделник до 14:00 часа ще бъдат изпратени между 1-3 работни дни.

 

Условия и методи за доставка
 Доставка Безплатна Платена Такса
До офис на Спиди над 50.00 лв  под 50.00 лв 3.00 лв
До адрес със Спиди над 75.00 лв  под 75.00 лв 5.00 лв
Доставка между 1-3 работни дни

 

Минимална стойност за поръчка:

1. Минималната стойност на поръчка е 18.00 лв с ДДС, без стойността за доставка (ако има такава).

 

Без потвърждение на поръчката:

1. В случай, че сте попълнили всички Ваши данни и данните за доставка и не сте оставили съобщение с което желаете да се свържем с Вас изрично, то Вашата поръчка ще бъде изпратена по най-бързия начин без да има нужда да се свързваме с Вас.

2. Поръчки платени с дебитна или кредитна карта и с акуратно попълнени данни за доставка, могат да се изпращат мигновено, без необходимост от потвърждение.

 

Потвърждение на поръчката:

1. След постъпване на поръчка в нашата система, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение, при нужда от допълнителни пояснения, липсващи данни или друг казус.

2. Всяка следваща поръчка ще се изпраща без необходимост от потвърждение за улеснение на Клиента, освен в случаите когато има нужда от уточнение или желание от страна на клиента да се свържем с него преди доставката.


Плащане:

Поръчаните продукти могат да бъдат заплатени по следните начини:

1. Наложен платеж - заплаща се на куриера или в офиса на съответната куриерска фирма при получаване на поръчката. В този случай може да се заплати в брой или с карта.

2. Онлайн плащане през Борика - имаме интегрирана система с модула на Борика, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

3. Онлайн плащане през MyPos - имаме интегрирана система с модула на MyPos, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.

4. Онлайн плащане през PayPal - имаме интегрирана система с модула на PayPal, както и защитена връзка на с сайта SSL Сертификат

5. Отложено плащане чрез TBI BANK - имаме интегрирана система с модула на TBI, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване
6. Отложено плащане чрез NEWPAY - имаме интегрирана система с модула на NEWPAY, след като го изберете като метод за плащане, след приключване на поръчката ще може да ползвате разсрочено плащане или плащане до 30 дни без оскъпяване

НАССР - Сертификат +

HACCP - АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ HACCP Безопасността на храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? • HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Критичните точки са точки от технологичния цикъл на храните, в които има вероятност да се появят биологични, химически и физически опасности, които да окажат негативно въздействие на храните и човешкия организъм. Критичните точки за контрол трябва да се управляват, с цел задържане нивото на опасността, нейното намаляване или елиминиране. • HACCP е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата има изключително превантивен характер, свързан с предотвратяване на рисковете от замърсяване на храните и намаляване вероятността от тяхната поява. • В основата на изискванията на HACCP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. • Успешното приложение и внедряване на НАССР система е в тясна зависимост от добре специфицирани, документирани и напълно функциониращи програми за хигиена на храната, основани на изискванията на Codex Alimentarius. • Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първичното производство (на плодове, зеленчуци, животни и други за човешка консумация), през производство, транспортиране, съхранение, дистрибутиране, търговия, опаковане и преопаковане, сервиране, до крайната консумацията на храната от човека. Следователно HACCP системите са приложим за всички звена от хранителната верига, както и такива които произвеждат опаковки за хранителни продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне на всички потенциалните опасности, свързани с отделните етапи на технологичната преработка на храните, анализ на опасностите и оценка на риска от тях, обсъждане на контролни мерки. 2. Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point) Определяне на точките, в които вероятността от поява на опасност, оказваща влияние на човешкия организъм, изисква допълнителна намеса за предотвратяване на риска, свеждане до минимум или елиминиране на вероятността от появата на опасност. 3. Определяне на критична граница и въвеждането й Критичната граница е прагова стойност на критерий, която разделя приемливата от неприемливата стойност на дадена опасност. Определената критична граница за даден периметър трябва да бъде спазвана, за да е сигурно, че CCP е под контрол. 4. Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват. 5. Установяване на корективни действия /мерки/ Корективни действия се предприемат, когато мониторингът показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия. 6. Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и откриване на евентуални недостатъци, на база данните от контрола на идентифицираните контролни и критични точки. 7. Въвеждане на документация Документация включва всички процедури и записи, подходящи за прилагането Принципите и предварителните стъпки за изграждане на НАССР система, описани в Кодекс Алиментариус (Codex Alimentarius) са в основата на всички останали стандарти свързани с безопасността на храните: ISO 22000 , IFS Food , IFS Logistics, IFS Broker, BRC (Global standard for food safety). HACCP - Анализ на опасностите и контрол на критичните контролни точки

Купи на изплащане