Социални Мрежи
Каталог

Магнезият укрепва мускулите и костите

5 май 2022
Магнезият укрепва мускулите и костите
Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции в тялото ви. Ново проучване, публикувано в списанието Nutrients, установи силна връзка между приема на магнезий и здравето на костите и мускулите.
 
Изследователите направиха следното изявление: „Нашето изследване откри положителни асоциации между по-голям прием на магнезий с храната и силата на захващане, индексите на скелетната мускулна маса и минералната плътност на костите при мъже и жени в средна и по-възрастни групи. Тези открития са от потенциално клинично значение в сравнение с годишните загуби на костна минерална плътност и скелетна мускулатура с възрастта.
 
Магнезият прави толкова много прекрасни неща за тялото ви. Помага за отпускане на мускулите и нервната система, облекчава крампите и мускулните болки; подобрява качеството на съня и способността за справяне със стреса; подобрява контрола на кръвната захар и инсулиновата резистентност. Магнезият е много важен за спортисти, хора, които спортуват редовно или хора с физически натоварващи работни места. Помага за възстановяване на мускулите и намалява болката след тренировка.
 
Много е трудно да получите достатъчно магнезий, защото толкова много фактори изчерпват тялото ви от този невероятен минерал. Голям брой лекарства намаляват нивото на магнезий; най-големите нарушители са антиацидите, киселинните блокери, хормоналната контрацепция и диуретиците. Приемането на магнезиева добавка подпомага запълването на тези липси в организма; обаче, много некачествени добавки са тежки за стомаха и могат да причинят храносмилателни разстройства. Капсулите Магнезий (цитрат) 1480 мг на Nutravita са щадящи храносмилателната система.
 
Също така е важно да запомните, че стресът и тревожността изчерпват магнезия в тялото ви, тъй като хормонът на стреса кортизол причинява загуба на този минерал с урината. Храносмилателни проблеми като цьолиакия, синдром на раздразнените черва и непропускливи черва намаляват абсорбцията на магнезий, поради което добавката е от съществено значение в тези случаи. Към продукта.
 
Сподели: