Социални Мрежи
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Масло от вечерна иглика - какво трябва да знаете за тази хранителна добавка!

Масло от вечерна иглика - какво трябва да знаете за тази хранителна добавка!

21 октомври 2021
Масло от вечерна иглика - какво трябва да знаете за тази хранителна добавка!

Масло от вечерна иглика с витамин А и Е

Ако търсите естествен растителен източник на омега 6 мастни киселини, не търсете повече! Вече имате нашата веген формула с масло от вечерна иглика с добавени витамини А и Е, която е пълна с хранителни омега 6 мастни киселини, гама-линоленова киселина (GLA) и линолова киселина (незаменима мастна киселина, която тялото не може да произвежда и следователно трябва да се набавя чрез вашата диета).

 

Какво е масло от вечерна иглика?

Маслото от вечерна иглика е маслото, което идва от малките семена на жълтите цветя на вечерна иглика, растение, което е родом от Северна Америка. В продължение на векове коренното население на Америка е използвало листата и кората на растението вечерна иглика за своите хранителни ползи и както и билково лекарство. Оттогава се култивира в търговската мрежа по целия свят благодарение на впечатляващия си хранителен профил!

 

Какво прави маслото от вечерна иглика?

Активната съставка в маслото от вечерна иглика е омега 6 мастната киселина гама линоленова киселина (GLA). Тъй като GLA не е лесно достъпен и е трудно да се набави чрез нашата диета, маслото от вечерна иглика е отличен източник за получаване на тази ненаситена омега 6 мастна киселина.

 

В организма GLA се превръща в дихомо-гама-линоленова киселина (DGLA), която се използва в производството на хормоноподобни химикали, известни като простагландини в тялото. Простагландините участват в редица биологични процеси, които включват поддържане на нормален метаболизъм, поддържане на хормоналния баланс и потискане на възпалението. Маслото от вечерна иглика е идеална добавка за подпомагане на облекчаване на възпалението, помощ при предменструален синдром (ПМС) и за поддържане на здрава подхранена кожа.

 

Какви са ползите от витамин А и Е във формулата?

Ние добавихме витамин А към нашата формула за вечерна иглика, тъй като витамин А играе съществена роля за насърчаване на здравето на кожата, предотвратяване на пробиви и подпомага ежедневната подмяна на клетките на кожата; като по този начин подпомага поддържането на нормална и здрава кожа.


Ние също така добавихме витамин Е към нашата формула за вечерна иглика, тъй като витамин Е помага за защита на кожата от увреждане. Като мощен антиоксидант, витаминът поддържа здравето на кожата, като предпазва кожата от увреждания, причинени от ежедневни стресови фактори на околната среда, като излагане на ултравиолетови лъчи (причинени от незащитено излагане на слънце) и замърсяване на въздуха. Витамин Е притежава и противовъзпалителни ефекти, които могат да помогнат за успокояване на кожата, осигурявайки здравословна хидратация на кожата (здравей, красива кожа!).

 

Нашите удобни меки гелове осигуряват множество хранителни вещества, за да ви поддържат и подхранват отвътре навън. Благодарение на впечатляващото съдържание на GLA, маслото от вечерна иглика е идеалното допълнение към всеки режим за красота! 

 

Натиснете тук за да прегледате продукта!

Сподели: