Социални Мрежи

Статии

12 ползи за здравето от приема на DHA (докозахексаенова киселина)
14 април 2020

DHA е омега-3 мазнини, които трябва да консумирате от храна, добавки или и двете, тъй като тялото ви не произвежда голяма част от него. Може да помогне за предотвратяване или подобряване на хронични състояния, като сърдечни заболявания, някои видове рак, болест на Алцхаймер, депресия и възпалителни състояния като ревматоиден артрит.

прочети още
Всичко, което трябва да знаете за бета каротен
14 април 2020

Бета каротинът, като всички каротеноиди, е антиоксидант. Антиоксидантът е вещество, което инхибира окисляването на други молекули; предпазва организма от свободни радикали.

прочети още
Лутеин и зеаксантин: Ползи за очите и зрението
14 април 2020

Поради очевидните ползи за очите и сърдечно-съдовата система на лутеин и зеаксантин, много хранителни компании са добавили тези каротеноиди към своите множество витаминни формули. Други са въвели специални витамини за очи, които са предимно лутеин и зеаксантин.

прочети още
9 начина по които Lactobacillus Acidophilus може да бъде от полза за вашето здраве
14 април 2020

L. acidophilus е проботична бактерия, която обикновено се намира в червата ви и е от съществено значение за здравето. Поради способността си да произвежда млечна киселина и да взаимодейства с имунната ви система, това може да помогне за предотвратяване и лечение на симптоми на различни заболявания. За да увеличите L. acidophilus в червата си, яжте ферментирали храни, включително изброените по-горе. Алтернативно, добавките на L. acidophilus могат да бъдат полезни, особено ако страдате от едно от нарушенията, споменати в тази статия. Независимо дали се получава чрез храни или добавки, L. acidophilus може да осигури ползи за здравето за всички.

прочети още
Какви са ползите за здравето при прием на биотин?
14 април 2020

Биотинът е водоразтворим В-витамин, който помага на тялото ви да преобразува храната в енергия. Особено важно е по време на бременност и кърмене. В допълнение, биотинът е важен за вашата коса, кожа и нокти.

прочети още
Какво е ZMA?
14 април 2020

ZMA е натурална минерална добавка, съставена от цинк, магнезиев аспартат и витамин В6. Цинкът поддържа имунната ви система и мускулите. Магнезият играе роля в метаболизма и здравето на мускулите и спомага за управлението на съня. B6 може да повиши енергията.

прочети още
7 Научнообосновани ползи за здравето от приема на селен
14 април 2020

Селенът е мощен минерал, който е от съществено значение за правилното функциониране на тялото ви. Той играе критична роля в метаболизма и функцията на щитовидната жлеза и помага да защитите тялото си от увреждане, причинено от оксидативен стрес. Нещо повече, селенът може да ви помогне да засилите имунната си система, да забавите умствения спад, свързан с възрастта, и дори да намалите риска от сърдечни заболявания.

прочети още
Предимства от приема на витамин D3
14 април 2020

Друга полезна комбинация е витамин D и калций: Четиригодишно проучване установи, че когато жените в менопауза се допълват и с двете, вероятността им да развият рак намалява с 60 процента.

прочети още
Ползите от витамин D – 3 изненадващи предимства от приема му
14 април 2020

Витамин D има няколко важни функции. Може би най-важните са регулирането на абсорбцията на калций и фосфор и улесняване на нормалната функция на имунната система. Получаването на достатъчно количество витамин D е важно за нормалния растеж и развитие на костите и зъбите, както и за подобрената устойчивост срещу определени заболявания.

прочети още