Социални Мрежи
Каталог

Олио от ленено семе

31 октомври 2021
Олио от ленено семе

Лененото семе е една от най-старите култури, познати на човечеството. Богато на фибри, витамин В1, магнезий, лигнани (вид фитоестрогени), витамин Е и омега-3 мастни киселини, лененото семе е хранително допълнение към всяка диета! Лененото семе просто се оказва звездата на нашия нов продукт! Използвайки един от най-богатите в природата растителни източници на Омега 3 мастни киселини, ние създадохме меки гел капсули от студено пресовано ленено масло, които са подходящи за вегани и са снабдени с редица свойства, насърчаващи здравето.И така, какви са ползите от лененото масло?

Е, лененото масло е лесен и удобен начин да увеличите дневния си прием на омега-3, 6 и 9 мастни киселини. Ленено масло е един от най-богатите източници на растителни омега 3, всяка капсула съдържа високи нива на алфа линоленова киселина. Всъщност лененото масло съдържа почти два пъти повече алфа линоленова киселина в сравнение с рибеното масло!

Основните ползи за здравето на лененото семе се извличат от наличието на алфа линоленова киселина. Различни проучвания установяват, че алфа линоленовата киселина в лененото масло може да играе роля в намаляването на нивата на липопротеин с ниска плътност, известен също като „лош“ холестерол, и следователно е от съществено значение за здравото сърце. Доказано е, че алфа линоленовата киселина допринася за поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта с дневен прием от 2 грама.

Тъй като съвременните западни диети обикновено са с ниско съдържание на противовъзпалителни омега 3, лененото масло със сигурност е лесен начин да увеличите приема на тези изключително важни омега 3! Освен че са противовъзпалителни, омега 3 играят ключова роля при образуването на клетъчни мембрани, могат да помогнат за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания (като инсулт и сърдечна недостатъчност), подобряват храносмилането, необходими са за поддържане на етапа преди зачеването и по всяко време на бременност и дори може да помогне за повишаване на паметта!

Нашите добавки от ленено масло са страхотна алтернатива за вегетарианци и вегани или дори за тези, които просто не харесват рибеният вкус, който получавате, когато приемате рибено масло. Също така препоръчваме да приемате ленено масло на Nutravita, нашата веган формула с омега 3 заедно с лененото масло, което осигурява богато количество дълговерижни омега-3 мастни киселини (EPA и DHA), за да поддържат нормалната функция на сърцето. Вижте нашия страхотен и чист продукт Ленено масло като кликнете върху снимката по-долу.

 

 

Сподели: