Действие на част от щамовете в нашия пробиотик с 15 щама:
Lactobacillus casei – оказва положително влияние при диария вследствие на приема на антибиотици.
Bifidobacterium breve – поддържа здрава храносмилателната система и предотвратява симптомите при синдром на раздразненото черво.
Bifidobacterium longum – допринася за намаляване на възпалението и облекчава симптомите при хранителни алергии.
Lactobacillus rhamnosus – спомага за намаляване на газовете и подуването на корема.
Lactobacillus acidophilus – подпомага храносмилателната и имунната система.
Lactobacillus plantarum – поддържа здравословното състояние на чревната микрофлора.
Lactobacillus helveticus – насърчава нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Предназначение:
Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и нормалното състояние на чревната микрофлора.
Действие:
Насърчава усвояването на полезните вещества от храната. Поддържа здравословното състояние на чревната микрофлора. Благоприятства за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт при лечение с антибиотици и намалява риска от диария. Подпомага нормализирането на изхождането при запек. Намалява подуването на корема, усещането за тежест и прекомерното образуване на газове. Намалява симптомите при синдром на раздразненото дебело черво. Подкрепя здравето на червата и храносмилателния тракт. Редуцира риска от гъбични инфекции и благоприятства възстановяването на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището. Допринася за ограничаване на растежа на патогени като Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli. Продуктът съдържа най-мощните бактериални щамове, които действат синергично и гарантират максимална активност. Препоръчваме да се комбинира с нашите капсули Cranberry (червена боровинка) за максимална защита и профилактика на пикочните пътища. Богатия на различни щамове пробиотик на Nutravita благоприятства за подобряване и профилактика при цистит и камъни в бъбреците.
Състав в 2 капсули | |
Дневна доза: 2 капсули | |
Lactobacillus Acidophilus | 26 милиарда CFU |
Streptococcus Thermophilus | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Bifidum | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Rhamnosus | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Plantarum | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Breve | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Longum | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Casei | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Lactis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Reuteri | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Brevis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Bulgaricus | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Salivarius | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Lactis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Helveticus | 1 милиард CFU |
* Всяка порция капсула съдържа минимум 20 милиарда жизнеспособни организми (20 x 10⁹ CFU/капсула) до края на срока на годност, ако се съхранява правилно. | |
Съставки: пълнител (дикалциев фосфат), собствена смес (Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus acidophilus-LA85, Lactobacillus-fidobacter20, Lactobacillus-fidobacter20, Lactobacil2-Bibacterbacil06 LC89, Lactobacillus lactis-BL99, Lactobacillus reuteri -LR08, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, LactobacilluseMsuetil-Antibacill -Lactobacil7pyetil-Actobacil (Lactobacillusydrobacill) Магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид). | |
Ingredients: Bulking Agent (Dicalcium Phosphate), Proprietary Blend (Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus plantarum -LP90, Bifidobacterium breve-BBr60, Bifidobacterium longum-BL21, Lactobacillus casei-LC89, Lactobacillus lactis-BL99, Lactobacillus reuteri -LR08, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, Lactobacillus helveticus -LH76), Vegetable Capsule Shell (HydroxyPropylMethylCellulose), Anti-Caking Agents (Magnesium Salts of Fatty Acids, Silicon Dioxide). | |
Опаковка за (60 дни / 30 дни) / Количество 60 капсули | |
Начин на прием: Да се приема по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа по-рано или по- късно. | |
Не съдържат: ГМО, Глутен, Яйца, Соя, Ядки, Лактоза |
|
Страна на произход: Великобритания |
Действие на част от щамовете в нашия пробиотик с 15 щама:
Lactobacillus casei – оказва положително влияние при диария вследствие на приема на антибиотици.
Bifidobacterium breve – поддържа здрава храносмилателната система и предотвратява симптомите при синдром на раздразненото черво.
Bifidobacterium longum – допринася за намаляване на възпалението и облекчава симптомите при хранителни алергии.
Lactobacillus rhamnosus – спомага за намаляване на газовете и подуването на корема.
Lactobacillus acidophilus – подпомага храносмилателната и имунната система.
Lactobacillus plantarum – поддържа здравословното състояние на чревната микрофлора.
Lactobacillus helveticus – насърчава нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Предназначение:
Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт и нормалното състояние на чревната микрофлора.
Действие:
Насърчава усвояването на полезните вещества от храната. Поддържа здравословното състояние на чревната микрофлора. Благоприятства за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт при лечение с антибиотици и намалява риска от диария. Подпомага нормализирането на изхождането при запек. Намалява подуването на корема, усещането за тежест и прекомерното образуване на газове. Намалява симптомите при синдром на раздразненото дебело черво. Подкрепя здравето на червата и храносмилателния тракт. Редуцира риска от гъбични инфекции и благоприятства възстановяването на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището. Допринася за ограничаване на растежа на патогени като Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli. Продуктът съдържа най-мощните бактериални щамове, които действат синергично и гарантират максимална активност. Препоръчваме да се комбинира с нашите капсули Cranberry (червена боровинка) за максимална защита и профилактика на пикочните пътища. Богатия на различни щамове пробиотик на Nutravita благоприятства за подобряване и профилактика при цистит и камъни в бъбреците.
Състав в 2 капсули | |
Дневна доза: 2 капсули | |
Lactobacillus Acidophilus | 26 милиарда CFU |
Streptococcus Thermophilus | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Bifidum | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Rhamnosus | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Plantarum | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Breve | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Longum | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Casei | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Lactis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Reuteri | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Brevis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Bulgaricus | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Salivarius | 1 милиард CFU |
Bifidobacterium Lactis | 1 милиард CFU |
Lactobacillus Helveticus | 1 милиард CFU |
* Всяка порция капсула съдържа минимум 20 милиарда жизнеспособни организми (20 x 10⁹ CFU/капсула) до края на срока на годност, ако се съхранява правилно. | |
Съставки: пълнител (дикалциев фосфат), собствена смес (Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus acidophilus-LA85, Lactobacillus-fidobacter20, Lactobacillus-fidobacter20, Lactobacil2-Bibacterbacil06 LC89, Lactobacillus lactis-BL99, Lactobacillus reuteri -LR08, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, LactobacilluseMsuetil-Antibacill -Lactobacil7pyetil-Actobacil (Lactobacillusydrobacill) Магнезиеви соли на мастни киселини, силициев диоксид). | |
Ingredients: Bulking Agent (Dicalcium Phosphate), Proprietary Blend (Lactobacillus acidophilus-LA85, Streptococcus thermophilus-ST81, Bifidobacterium bifidum-BBi32, Lactobacillus rhamnosus-LRa05, Lactobacillus plantarum -LP90, Bifidobacterium breve-BBr60, Bifidobacterium longum-BL21, Lactobacillus casei-LC89, Lactobacillus lactis-BL99, Lactobacillus reuteri -LR08, Lactobacillus brevis -BBr60, Lactobacillus bulgaricus –LB2, Lactobacillus salivarius -LS97, Bifidobacterium lactis -BLa80, Lactobacillus helveticus -LH76), Vegetable Capsule Shell (HydroxyPropylMethylCellulose), Anti-Caking Agents (Magnesium Salts of Fatty Acids, Silicon Dioxide). | |
Опаковка за (60 дни / 30 дни) / Количество 60 капсули | |
Начин на прием: Да се приема по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа по-рано или по- късно. | |
Не съдържат: ГМО, Глутен, Яйца, Соя, Ядки, Лактоза |
|
Страна на произход: Великобритания |
Условия и методи за доставка | |||
Доставка | Безплатна | Платена | Такса |
До офис на Спиди | над 50.00 лв | под 50.00 лв | 3.00 лв |
До офис на Еконт | над 50.00 лв | под 50.00 лв | 3.00 лв |
До адрес | над 60.00 лв | под 60.00 лв | 4.00 лв |
Минимлна стойност за поръчка:
1. Минималната стойност на поръчка е 18.00 лв с ДДС, без стойността за доставка (ако има такава).
2. 18.00 лв трябва да е крайната стойност на поръчаните артикули, след приспадане на евентуални отстъпки от промокодове и ваучери. Стойността на доставката не се включва в сумата от 18.00 лв.
Плащане:
Поръчаните продукти могат да бъдат заплатени по следните начини:
1. Наложен платеж - заплаща се на куриера или в офиса на съответната куриерска фирма при получаване на поръчката. В този случай може да се заплати в брой или с карта.
2. Онлайн плащане през Борика - имаме интегрирана система с модула на Борика, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.
3. Онлайн плащане през MyPos - имаме интегрирана система с модула на MyPos, както и защитена връзка на сайта с SSL Сертификат. Може да заплатите с всяка карта VISA, Maestro, MasterCard и други.
4. Онлайн плащане през PayPal - имаме интегрирана система с модула на PayPal, както и защитена връзка на с сайта SSL Сертификат
Доставка със Спиди:
1. Безплатна до ОФИС на Спиди при поръчка над 50,00 лв с ДДС
2. Безплатна до Ваш адрес с куриерска фирма Спиди при поръчка над 60,00 лв
3. При поръчка на по-малка стойност системата ще начисли следните такси за доставка:
а/ До офис на Спиди 3.00 лв
б/ До адрес 4.00 лв
Доставка с Еконт:
1. Доставката до офис на фирма Еконт се заплаща 3.00 лв
2. При поръчки над 50,00 лв доставката до офис на Еконт е БЕЗПЛАТНА.
Срок за доставка:
Поръчки постъпили и потвърдени до 14:00 часа, се изпращат още на същия ден, за доставка на следващия ден или според графика на куриерската фирма.
Събота и неделя се тълкуват като почивен ден! Поръчки подадени в петък след 14:00 часа до понеделник до 14:00 часа ще бъдат изпратени в понеделник или първия работен ден.
Поръчки постъпили и потвърдени след 14:00 часа, се изпращат на следващия ден, за доставка на по-следващия ден или според графика на куриерската фирма.
Без потвърждение на поръчката:
1. В случай, че сте попълнили всички Ваши данни и данните за доставка и не сте оставили съобщение с което желаете да се свържем с Вас изрично, то Вашата поръчка ще бъде изпратена по най-бързия начин без да има нужда да се свързваме с Вас.
2. Поръчки платени с дебитна или кредитна карта и с акуратно попълнени данни за доставка, могат да се изпращат мигновено, без необходимост от потвърждение.
Потвърждение на поръчката:
1. След постъпване на поръчка в нашата система, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждение, при нужда от допълнителни пояснения, липсващи данни или друг казус.
2. Всяка следваща поръчка ще се изпраща без необходимост от потвърждение за улеснение на Клиента, освен в случаите когато има нужда от уточнение или желание от страна на клиента да се свържем с него преди доставката.
HACCP - АНАЛИЗ НА ОПАСНОСТИТЕ И КОНТРОЛ НА КРИТИЧНИТЕ КОНТРОЛНИ ТОЧКИ HACCP Безопасността на храните е от изключителна важност за общественото здраве, която се осигурява с въвеждането на ефективни НАССР системи. Какво е HACCP? • HACCP е съкращение на Hazard Analysis ans Critical Control Point, което в превод означава "Анализ на опасностите и контрол на критичните точки". Критичните точки са точки от технологичния цикъл на храните, в които има вероятност да се появят биологични, химически и физически опасности, които да окажат негативно въздействие на храните и човешкия организъм. Критичните точки за контрол трябва да се управляват, с цел задържане нивото на опасността, нейното намаляване или елиминиране. • HACCP е научно обоснован и систематичен подход. НАССР системата има изключително превантивен характер, свързан с предотвратяване на рисковете от замърсяване на храните и намаляване вероятността от тяхната поява. • В основата на изискванията на HACCP са залегнали принципите на Codex Alimentarius. Публикациите на Codex Alimentarius, съдържащи препоръки, касаещи безопасността на храните, които са включени в законодателствата на страните членки на ЕС. Като общ документ е разработена директива 93/43/EEG на Съвета на Европа, която е базирана на указанията на Codex Alimentarius. • Успешното приложение и внедряване на НАССР система е в тясна зависимост от добре специфицирани, документирани и напълно функциониращи програми за хигиена на храната, основани на изискванията на Codex Alimentarius. • Обхватът на приложение на HACCP системите, покрива цялата хранителна верига – от първичното производство (на плодове, зеленчуци, животни и други за човешка консумация), през производство, транспортиране, съхранение, дистрибутиране, търговия, опаковане и преопаковане, сервиране, до крайната консумацията на храната от човека. Следователно HACCP системите са приложим за всички звена от хранителната верига, както и такива които произвеждат опаковки за хранителни продукти, препарати за почистване и дезинфекция за хранителни обекти, храни за животни и препарати за растителна защита. Принципи на системата НАССР HACCP се базира на седем основни принципа: 1. Анализ на опасностите Определяне на всички потенциалните опасности, свързани с отделните етапи на технологичната преработка на храните, анализ на опасностите и оценка на риска от тях, обсъждане на контролни мерки. 2. Определяне на Критичните Контролни Точки или CCP (Critical Control Point) Определяне на точките, в които вероятността от поява на опасност, оказваща влияние на човешкия организъм, изисква допълнителна намеса за предотвратяване на риска, свеждане до минимум или елиминиране на вероятността от появата на опасност. 3. Определяне на критична граница и въвеждането й Критичната граница е прагова стойност на критерий, която разделя приемливата от неприемливата стойност на дадена опасност. Определената критична граница за даден периметър трябва да бъде спазвана, за да е сигурно, че CCP е под контрол. 4. Установяване на система на мониторинг /контрол/ на CCP чрез наблюдение Система на контрол с оглед осигуряването, че всяка CCP е под контрол, т.е. че критичните граници се спазват. 5. Установяване на корективни действия /мерки/ Корективни действия се предприемат, когато мониторингът показва, че определена CCP е извън контрол. Тогава настъпилата ситуация трябва веднага да бъде коригирана чрез предприемане на подходящи действия. 6. Установяване на процедури за верификация /проверка/ на системата Те са с цел потвърждаване, че системата НАССР работи ефективно, както и откриване на евентуални недостатъци, на база данните от контрола на идентифицираните контролни и критични точки. 7. Въвеждане на документация Документация включва всички процедури и записи, подходящи за прилагането Принципите и предварителните стъпки за изграждане на НАССР система, описани в Кодекс Алиментариус (Codex Alimentarius) са в основата на всички останали стандарти свързани с безопасността на храните: ISO 22000 , IFS Food , IFS Logistics, IFS Broker, BRC (Global standard for food safety). HACCP - Анализ на опасностите и контрол на критичните контролни точки