Социални Мрежи
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Състоянието на очите ни и кои хранителни добавки помагат за подобрение на здравето

Състоянието на очите ни и кои хранителни добавки помагат за подобрение на здравето

5 май 2022
Състоянието на очите ни и кои хранителни добавки помагат за подобрение на здравето
Синдром на сухото око
 
Постоянната сухота, надраскване и/или парене в очите ви може да са признаци на синдром на сухото око - известен също като кератоконюнктивит sicca - Смята се, че над 30% от населението страдат от това състояние, което до голяма степен се дължи на проблем с очите, които не произвеждат достатъчно сълзи за отмиване на прах и отпадъци.
 
Какви са причините?
Това състояние трябва да се провери с оптометрист или офталмолог (очен хирург), за да се установи причината. Честите причини могат да включват; стареене, странични ефекти на някои лекарства, симптоми на автоимунни заболявания като лупус, не приемане на достатъчно добри мазнини, носене на контактни лещи и фактори на околната среда.
 
Общи препоръки
Опитайте се да включите повече мазна риба в диетата си като сардини, сьомга, скумрия и пъстърва, тъй като те съдържат омега 3 мастни киселини. Не забравяйте да защитите очите си навън, като носите слънчеви очила. Намалете пушенето и стреса и ограничете консумацията на вино. Приемайте добра хранителна добавка която да ви предостави всичките тези полезни вещества в забързаното ежедневие. Нутравита - най-харесваната марка на пазара във Великобритания предлага чудесна добавка. Към продукта.
 
Добавянето на хиалуронова киселина към приема си също е от полза при сухото око. Препоръчваме течна добавка за по-добре усвояване. Към продукта.
 
 
 
Макулна дегенерация
 
 
Дегенерацията (свързана с възрастта на AMD макулна дегенерация) е бавното влошаване на клетките в макулата, малка жълтеникава област близо до центъра на ретината. Той е отговорен за ясното четене, разпознаването на лица и различаването на цветовете. С напредването на възрастта макулата става тънка и постепенно разрушава острото централно зрение.
 
Колко често се среща?
MD е една от водещите причини за слепота за тези над 55 години в света, като жените са два пъти по-склонни да развият MD в сравнение с мъжете.
 
Какво го причинява?
Смята се, че една от основните причини за МД е излагането на свободни радикали, причинено от тютюнопушене, замърсители на въздуха, радиация, токсини от околната среда, наркотици и фамилна анамнеза.
 
Общи препоръки
Известно е, че лутеинът и зеаксантинът защитават макулния пигмент. Проучванията показват, че тези две добавки са от съществено значение за запазването на зрението за тези с очни заболявания, свързани с макулата, флоатери, катаракта и макулна дегенерация. Към продукта.
 
Рибеното масло може да помогне за предотвратяване на МД. Нови проучвания (появили се в Архивите на офталмологията) предполагат, че диетата, богата на риба (омега-3 мастни киселини, намиращи се в рибата) не само помага на сърцето и мозъка, но добавя доказателства за подпомагане на защитата на очите. Винаги предпазвайте очите си навън, като носите слънчеви очила, намалете пушенето, ограничете виното и намалете стреса. Добавяне на Омега 3 в диетата ви вече е лесно. Изберете своята хранителна добавка сега. Към продуктите.
 
 
 
Катаракта
 
 
Катаракта е непрозрачно петно ​​(замъгляване) върху лещата на окото, през което не можете да видите, тъй като е блокирало/променило преминаването на светлината. В резултат на това зрението ви може да намалее или да стане замъглено. Доказано е, че произходът на образуването на катаракта и дегенерацията на макулата в крайна сметка е свързан с увреждане, причинено от свободните радикали.
 
Колко често се среща?
Над 20 милиона американци на възраст 40 и повече години имат катаракта и цифрите показват, че над половината от всички американци имат катаракта до 80-годишна възраст.
 
Общи препоръки
Винаги предпазвайте очите си навън, като носите слънчеви очила. Намалете стреса, тютюнопушенето и ограничете консумацията на вино.
 
Препоръчва се прием на хранителна добавка богата на витамини и минерали за здравето на очите. Към продукта.
 
 

Глаукома

 

Глаукомата е очно заболяване, което включва баланса на течността (изпълване на окото) и повишаване на налягането вътре в окото. Течността се образува по-бързо, отколкото напуска окото и налягането се натрупва, което води до увреждане на ретината. Има различни видове глаукома и се препоръчват редовни посещения при Вашия офталмолог.


Колко често се среща?
Според Фондацията за изследване на глаукомата, глаукомата засяга повече от 3 милиона американци. Някои хора са изложени на по-висок риск от други и те включват; тези над 60 години, както и тези с фамилна анамнеза.


Общи препоръки
Винаги предпазвайте очите си навън, като носите слънчеви очила. Намалете стреса и тютюнопушенето и ограничете консумацията на вино.

Препоръчва се прием на хранителна добавка богата на витамини и минерали за здравето на очите. Към продукта.

 

Сподели: