Социални Мрежи
Каталог
 • Начало /
 • Новини /
 • Веган Омега 3: Защо е препоръчително да получавате DHA и EPA от водорасли, а не от риба

Веган Омега 3: Защо е препоръчително да получавате DHA и EPA от водорасли, а не от риба

1 август 2022
Веган Омега 3: Защо е препоръчително да получавате DHA и EPA от водорасли, а не от риба
Вероятно цял живот са ви казвали, че се нуждаете от омега-3 мастни киселини от риба, за да сте здрави. Казваха ви, че е необходимо и че не можете да си набавите основни омега-3, без да ядете риба или да приемате добавка с масло от риба или крил.
 
Но какво правите, ако сте веган, вегетарианец или просто не харесвате вкуса на риба? Менюто с риба не е от съществено значение за получаване на омега-3. Всъщност рибата всъщност получава своите омега-3 от водорасли. Рибата не създава омега-3 естествено. Вместо това те съхраняват хранителните вещества в тъканите си от консумацията на водорасли.
 
Ето защо водораслите са най-добрият избор за получаване на омега-3 DHA + EPA пред масло от риба и крил:
 • Водораслите съдържат същите DHA и EPA като рибите
 • Водораслите са оригиналният източник на омега-3 DHA и EPA
 • Водораслите не съдържат тежки метали или токсини, които рибите имат от замърсители
 • Водораслите са по-екологичен избор
 • Приема на водорасли не разрушава екосистемата на океана, защото те могат да бъдат събрани от езера
 • Рибата не е толкова полезна за сърцето, колкото показват някои изследвания
 • Все повече лекари препоръчват водорасли вместо риба за основни омега-3 мастни киселини
 • Водораслите съдържат други хранителни вещества освен омега-3, които поддържат зрението, мозъка и здравето на ставите

 

ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНО ДА ПРИЕМАМЕ ОМЕГА-3?
 
Омега-3 мастни киселини се намират в риба и други растителни източници, но за какво точно помагат? Тези мазнини работят като съществена част от клетъчните мембрани в цялото ви тяло и влияят върху функционалността на вашите клетъчни рецептори.
 
Освен че са основен градивен елемент за вашето тяло, омега-3 мастните киселини имат редица други предимства:
 
Бори се с депресията и тревожността
 
Няколко проучвания са установили, че хората, които консумират повече омега-3, също имат по-ниски нива на депресия и тревожност. Така че, като ядете повече храни с омега-3 в тях, е по-малко вероятно да се борите с тревожност или депресия. Проучванията показват също, че приема на повече омега-3 може да се използва като лечение за хора с психични заболявания.
 

Подобрява здравето на очите


Омега-3 DHA е структурен елемент на ретината на очите ви. Когато в диетата ви липсва Омега-3 DHA, може да започнете да изпитвате проблеми със зрението като макулна дегенерация. Този ефект първоначално причинява увреждане на зрението и в крайна сметка може дори да се стигне ослепяване.


Подобрява здравето на мозъка


Този ефект е за всички възрасти. Получаването на достатъчно омега-3 по време на бременност е от съществено значение за развитието на бебето в утробата. Проучванията показват, че наличието на достатъчно омега-3 по време на бременност може да повиши нивото на интелигентност на детето, да позволи на детето да има по-добри социални умения и дори да намали риска от ADHD, аутизъм и церебрална парализа.


Омега-3 DHA също е жизненоважна за развитието на мозъка при кърмачета. DHA представлява 40% от полиненаситените мастни киселини в мозъка ви, така че получаването на достатъчно омега-3 в ранна възраст е от решаващо значение.


По-късно в живота Омега-3 могат да намалят риска от развитие на деменция и болестта на Алцхаймер. Това проучване показа, че тези с по-високи нива на омега-3 имат по-голям обем на сивото вещество. Сивото вещество е отговорно за обработката на информация, запазването на спомените и регулирането на емоциите.

 

Nutravita Веган Омега 3 е продукт който е лидер на пазара във Великобритания. Може да разгледате продукта тук.

 

Сподели: